Planning in blokjes en met een potlood eronder

Mijn dagelijkse planning weer oppakken

Categorieen:Persoonlijk

Geen reacties

Voor de zomervakantie was ik heel goed bezig met het maken van een dagelijkse planning. Eerst deed ik dat op papier en later ging ik dat in Google Calendar doen, wat me uitstekend beviel. Toen de zomervakantie begon, ben ik daarmee gestopt. Waarom weet ik niet precies, handig is het eigenlijk niet. Ik denk dat ik daarmee ben gestopt omdat mijn zoon zomervakantie kreeg en daardoor de structuur wegviel.

Mijn dagelijkse planning weer oppakken

Nu is de zomervakantie al weer een tijdje voorbij, mijn zoon gaat weer naar school en mijn bezigheden gaan ook door. Ik ben nog steeds opzoek naar een werkervaringsplek, ben nog steeds aan het leren en ook op andere manieren probeer ik nu meer ervaring op te doen. Maar ook wil ik blijven bloggen. Ik kan dat allemaal niet goed overzien. Daarom is het goed om weer dagelijks een planning te maken. Dat ga ik weer in Google Calendar doen, net als hoe ik dat eerder deed.

Een lijst met alles wat ik nog moet doen.

Daarnaast ga ik in mijn notitieboek een lijst(je) bijhouden met alles wat er moet gebeuren en ook dit plan ik in mijn agenda, zodat ik weet, wanneer ik dat moet doen. Het enige nadeel hiervan is, is dat het een hele lange lijst wordt op den duur, die misschien niet goed te overzien is. Toch wil ik proberen om te kijken hoe het gaat. Als het me lukt om deze lijst zo kort mogelijk te houden, geeft het wel meer duidelijkheid en rust. Rust omdat dan alle taken uit mijn hoofd zijn.


Mijn To do lijst voor vandaag.

Om mijn planning weer op te pakken ben ik gisteren begonnen met een to-lijst van maar liefst 16 dingen. Dat lijkt veel, maar er 5 dingen, waren mailtjes versturen. Dat heb ik inmiddels gedaan en ook heb ik het schema voor mijn zoon gemaakt. Daar had ik een uur voor gepland en dat heb ik ook in een uur kunnen doen. Nu ben ik deze blog aan het schrijven, hier wil ik ook een uur over doen. Straks wil ik nog aan de slag met een nieuw programma dat ik heb geïnstalleerd. Daar trek ik ook een uur voor uit. Als laatste wil ik alvast een planning voor morgen maken. Dat duurt 30 minuten. Tussendoor neem ik steeds 15 minuten pauze. Dan moeten we nog koken en mijn zoon opalen, maar dan is alles wel gedaan.

Inhaalslag voor een goede planning

Het is een soort inhaalslag wat ik aan het maken ben. Het gaat best goed. Alleen kreeg ik wel een onverwacht belangrijk telefoontje tussendoor. Ik vind het wel lastig om daarmee om te gaan. Maar ook dat hoort erbij, het leven laat zich niet altijd plannen en het was belangrijk. Ik moet nog wel uitzoeken hoe ik het beste kan omgaan met onverwachte dingen, zoals een belangrijk telefoontje tussendoor. En ook dat telefoontje houdt me best bezig.

Morgen zal mijn planning een stuk rustiger zijn omdat ik vandaag de belangrijkste dingen heb gedaan. En hopelijk wordt het een gewoonte om elke dag een planning voor de volgende dag te maken.

Hoe ga jij om met onverwachte dingen en je planning?

Afbeelding van inspireus via Pixabay

Plaats een reactie