Stappen zetten op de fiets!

De laatste week Steptember! de laatse 10.000 stappen

Categorieen:Persoonlijk

6 reacties

Afgelopen week was het alweer de laatste week, dat ik 10.000 stappen zette voor Steptember! Ik begon de week maandag met pijn in mijn rechterschouder en mijn rechterheup. Toch is het me gelukt om de 10.000 stappen te zetten.

Dinsdag kwam Welzorg de nieuwe banden op mijn fiets zetten. Ook kreeg mijn  fiets (eindelijk!) een onderhoudsbeurt. Het achterlicht is gemaakt en de remblokjes zijn vervangen. Toch fijn dat hij eens een onderhoudsbeurt heeft gekregen. Nu fiets ie weer goed en kan weer voor uit. Toen Welzorg weg was, heb ik een rondje door het dorp gefietst. Dat ging erg goed, en omdat de banden goed hard waren, stuiterde ik lekker over de klinkertjes die veel straten in Brummen hebben. En zo kwam ik al fietsend aan de 10.000 stappen.  Vandaag kwam trouwens ook het fragment van de uitzending van B-FM online.

Bioscoop

Mijn zoontje wilde heel graag naar de Lego Ninjago film. Woensdag had hij studiedag, dus hadden we mooi de gelegenheid om samen de trein  te pakken naar Arnhem om daar de film te kijken. Het was erg leuk! Van te voren had ik gevraagd of iemand ons in de bioscoop wilde helpen met het drinken mee naar de zaal te nemen. Dat vond ik erg prettig want het scheelde mij een hoop gedoe.

Donderdag had ik weer fysio. Tegen verwachting in ging het erg goed. De pijn was weg en mijn spieren waren vrij soepel. ’s Middags ben ik met mijn zoon boodschappen wezen doen op de fiets. En zo haalde ik weer vrij makkelijk de 10.000 stappen.

Vrijdag had ik het vrij druk met het huishouden, dus liep ik veel door het huis. Om het af te maken, liep ik’s avonds rondjes om de eettafel.

Matijn Nijhuis en ik

De eindsprint en de laatste stappen

Zaterdag werd de eindsprint gehouden in het Friendship Sportscentre in Amsterdam. Het evenement om samen Steptember af te sluiten. Ik was eigenlijk niet van plan om te gaan, maar ergens wilde ik wel graag daarbij aanwezig zijn. Dus op het laatste moment besloot ik om toch te gaan. Omdat het zo ongepland was, was ik zelfs vergeten om te kijken of er nog werkzaamheden waren op mijn traject. Die waren er, waardoor ik nog later kwam.

Ik vond het erg leuk om aanwezig te zijn! Er was veel te zien en te doen. Buiten waren er diverse clinics te volgen van verschillende sporten als boccia, hardlopen, racerunnen, CP-voetbal en rolstoeldansen. Daarnaast werd er een recordpoging gipsen gedaan. Binnen waren er verschillende lezingen. De eerste over wat cerebrale parese is (door Annemiek Buizer en Marjolein van de Krogt), heb ik helaas gemist. Daarna vertelde Jule Zuiderbaan hoe zij met CP waarbij haar handen zijn aangedaan, leerde pianospelen. Erg knap. Ze liet een filmpje zien waarop de liet zien hoe ze een stuk van Bach speelde. Erg inspirerend.

Daarna hield Prof. dr. Erik Scherder een lezing over beweging en cognitie. Erg interessant en aangezien ik ook een aantal voorbeelden wist, werd ik benoemd tot “collega;-). Grappig en leuk ook dat ik tijdens deze lezing naast mijn oude revalidatiearts zat.

Als laatst gaf ambasadeur/nieuwslezer/vlogger Matijn Nijhuis een workshop vloggen. Iets waar ik zelf ook mee bezig ben, dus dat was leuk. Ook gaf hij feedback op mijn vlog en tips, wat ik erg prettig vond. Ik vond het erg leuk om hierbij aanwezig te zijn en ik ben blij dat ik geweest ben.

Logeren

Omdat ik toch in Amsterdam was, bleef ik gezellig bij mijn moeder slapen. En ging ik zondag weer naar huis. Ik was erg geinspireerd door Jule Zuiderbaan en sneed zelf zonder hulp en hulpmiddelen en avocado. Iets waar ik best trots op ben. ’s middags ging ik weer naar huis en deed ik boodschappen met mijn vriend zoals elke zondag. Ook moest ik deze blog nog schrijven en nog een hoop stappen lopen. terwijl ik heel moe ben. Gisteren was toch wel erg vermoeiend, maar het was het helemaal waard.

Een boterham met avocado gemaakt! @SteptemberNL @VerenigingBOSK Vraag niet hoe, maar het is gelukt om de avocado te snijden zonder hulp en hulpmiddelen GeĆÆnspireerd door Jule gisteren bij de eindsprint van #steptember

Een bericht gedeeld door Rosita (@rulesbyrosita) op

Conclusie

Ik vond het erg leuk om samen met Phaedra, Moniek en Carmen mee te doen aan Steptember. We hebben met z’n viertjes maar liefst 500 euro opgehaald! Ik ben supertrots op ons allemaal! En ondanks mijn CP heb ik op een dag na, elke dag 10.000 stappen gezet om geld in te zamelen. Niet alleen hebben we geld in gezameld voor onderzoek en hulp aan mensen met CP, maar heb ik ook een hoop geleerd. Ik deed dingen die ik doodeng vond zoals vloggen en live op de radio spreken. Ik heb echt veel leuke en lieve reacties gehad van jullie, dat deed me erg goed!

Lastig

Wat ik wel lastig vond is om zoveel te bewegen op een dag. Ik vond het lastig om het te combineren met bloggen en ook merkte ik ook dat ik een aantal keer mezelf flink heb overbelast. En hoe verder ik kwam, hoe zwaarder en moeilijker het werd.

Bewegen

Ook werd er gevraagd, waar ik de energie toch vandaan haalde om 10.000 stappen per dag te zetten. Dat heb ik niet, maar de steun van de mensen en van de andere leden in mijn team, motiveerde mij enorm en van bewegen krijg je energie. Ik heb echt ervaren dat bewegen goed is om te doen. Je moet jezelf niet overbelasten, maar bewegen is goed voor CP. Daarnaast moeten we echt meer denken in wat wel kan in plaats wat niet kan. Ook de positieve dingen moeten genoemd worden. Het leven met een beperking is niet niks en af en toe en soms heel vaak gewoon kut, maar we kunnen er niet omheen en dan moeten we er maar het beste ervan maken en het positieve ervan in gaan zien. 

Ons eindresultaat!!!

Bij deze wil ik iedereen die mij, Phaedra, Moniek en Carmen hebben gesteund en/gedoneerd hebben hartelijk bedanken! 

6 gedachten over “De laatste week Steptember! de laatse 10.000 stappen”

  1. Wat super gedaan. Dat zijn heel veel stappen die je hebt gemaakt in Steptember. En dat natuurlijk met een duidelijk doel. En leuk dat jullie naar Arnhem zijn geweest voor de film. PathƩ, denk ik?

    Beantwoorden

Plaats een reactie