Fietsen met mijn driewielfiets op de dijk in Cortenoever, Gemeente Brummen met op de achtergrond de IJssel.

Lekker fietsen!

Categorieen:Life

2 reacties

Doordat thuis werk en hoofdzakelijk ik achter mijn bureau zit, ben ik geneigd om te weinig te bewegen. Ik fiets graag, maar niet in de regen en de kou. Afgelopen week was het erg mooi weer. Daarom besloot ik vorige week een rondje te fietsen.

Fietsen of wandelen

Veel mensen gaan regelmatig een stukje wandelen. Voor mij is dat door mijn handicap behoorlijk vermoeiend en ik krijg regelmatig last van mijn rug bij lange stukken lopen. Fietsen op mijn driewielfiets met trapondersteuning gaat daarentegen erg goed. Dus in plaats van wandelen, ga ik liever fietsen.

Uitzicht over Cortenoever.

Laatst was ik bij fysio, toen ik naar huis wilde en in de lift naar beneden stapte, kreeg ik de vraag of ik niet met de trap ging. Ik zei dat dat niet zo makkelijk gaat. Ik dacht: “Traplopen is moeilijk, maar fietsen, kan ik mooi wel!” Het was een prachtige dag, dus ik fietste een extra rondje door het dorp, voordat ik naar huis ging.

Hoofdzakelijk fiets ik om van A naar B te komen. Ik vind het meestal best saai om in mijn eentje gewoon een stukje op pad te gaan met de fiets zonder specifiek doel. Maar deze keer vond ik het erg lekker om te bewegen en gewoon buiten te zijn

Fietsen met mijn driewielfiets op de dijk in Cortenoever, Gemeente Brummen met op de achtergrond de IJssel.
Fietsen door Cortenoever, op de achtergrond, zie je de IJssel.

De omgeving Brummen

Ik woon in Brummen, dat is een dorp en een gemeente tussen de Veluwe en de Achterhoek in. De omgeving is hier erg mooi om te fietsen en te wandelen. De volgende dag ben ik een flink stuk gaan fietsen. Het was woensdag erg warm en ik had de hele dag gewerkt. Dat was minder fijn, dus besloot ik weer een stukje te fietsen. Ditmaal fietste ik door Cortenoever, over de dijk. Normaal vind ik dat altijd zo winderig, maar vandaag was het erg lekker en mooi om daar te fietsen, want wat een mooi uitzicht heb je daar. Uiteindelijk heb ik een flink rondje van 11 kilometer gefietst, dat is heel wat voor mijn doen. En wat heb ik er van genoten!

2 gedachten over “Lekker fietsen!”

 1. Aan je foto’s te zien is het inderdaad een hele mooie plek qua natuur. Daar zou ik ook wel eens willen fietsen hoor (al deed ik het wel op de Veluwe zelf).
  Toch geweldig dat jouw fiets met ondersteuning je de mogelijkheid maakt om geregeld ook van al dit moois te kunnen genieten hé. Voor mij is er niets ontspannender dan de rust van de natuur opzoeken.
  Nog een fijne week gewenst en vele groetjes,
  Rudi

  Beantwoorden
 2. Hallo Rorsita,
  Ik heb een kijkje op je site gedaan. Vind het er mooi uit zien en leest duidelijk en gemakkelijk weg.

  Ik zag de link van je staan op twitter dus was op die manier op je blog gekomen.

  ik ben sinds kort begonnen met een blog, moet nog mijn manier vinden hoe het leuk op te bouwen. Als je tips voor me heb hoor ik het graag.

  Beantwoorden

Plaats een reactie