Winkels

Winkels: Handig, leuk en niet leuk?

Categorieen:Life

4 reacties

Iedereen heeft wel eens iets nieuws nodig en komt daarom regelmatig in een winkel, al is het alleen maar om  boodschappen te doen. Vandaag vertel ik hoe ik winkel en wat mijn favoriete winkels zijn. Wat is lastig vanwege mijn handicap? En wat niet?

Ik noem ook de namen van van winkels, niet persé om reclame te maken of ze zwart te maken, maar om mijn eigen ervaringen te delen en wat mij zoal opvalt als ik de reacties van anderen hoor.

Online vs offline winkels

Vroeger was ik met regelmaat in de stad te vinden om te winkelen en kocht allerlei leuke spullen. De laatste jaren ga ik eigenlijk nog maar weinig naar de stad. Dit is waarom:

 • Lopen door de stad is behoorlijk vermoeiend en soms zelfs pijnlijk,
 • Het scheelt geld, ik doe minder impulsieve aankopen, Ik ben dus bewuster gaan winkelen,
 • Ik koop nu meestal online.

Als ik naar de stad ga, bedenk ik meestal van te voren wat ik wil kopen en bedenk ik waar ik dat wil kopen. Vervolgens bepaal ik de kortste route door de stad. Ik ga ook niet meer voor een dingetje naar de stad, maar ik koop meerdere dingen in een keer.

Ik bestel tegenwoordig het meeste online. Als het niet goed is, stuur ik het terug. Toch blijft het soms makkelijker om in een fysieke winkel dingen te kopen of te zien. Dat is bij mij vooral bij Jeans en beha’s omdat ik dat eigenlijk eerst moet passen. Bij mijn beha’s worden de bandjes ook ingekort door de winkel, dus daarvoor moet ik gewoon in de winkel zijn. Sommige dingen wil ik gewoon van te voren gewoon zien en uitproberen, zoals bij mijn telefoon en bij de stofzuiger, waar ik voor aan het sparen ben.

Winkels waar ik bijna nooit kom

In sommige winkels kom ik bijna nooit omdat het erg rommelig en onoverzichtelijk is. Vaak zijn dat de winkels waar je lekker goedkoop je spullen kan kopen, heel fijn, maar ik betaal liever wat meer voor een winkel die wat ruimer en wat rustiger is. Ik ben gevoelig voor prikkels en het is vermoeiend om te winkelen in een rommelige onoverzichtelijke winkel. Ik kan daar ook niet snel vinden wat ik zoek en heb daar dus vaak hulp bij nodig:

Action

Action is zo’n winkel, waar je lekker goedkoop kunt winkelen. Maar er staat zoveel in een relatief kleine ruimte, dat het enorm vermoeiend is om daar te vinden wat ik nodig heb. En de producten zijn vaak niet van hele goede kwaliteit (als dat relevant is), dus dan koop ik liever iets wat duurder is van goede kwaliteit.

Kruidvat

Hetzelfde als bij de Action, het is vol en onoverzichtelijk. Bovendien staan de gangpaden daar vol met dozen en aanbiedingen in manden, dat je er met een rolstoel of kinderwagen niet langs kunt. Toen mijn zoon nog een baby was, heb ik hem meerdere keren voor in de winkel moeten laten om vervolgens achter in de winkel luiers te halen.

Wat ik wel fijn vind aan de Kruidvat is dat ze mij hebben geholpen met het inpakken van mijn cadeautjes voor #echtepostiscool. Er zit een Kruidvat hier in Brummen, waar ik soms nog kom, als dat nodig is.

Primark

Primark is populair, maar druk. Die ene keer dat ik daar kwam, ben ik er gelijk maar weer uit gelopen omdat het gewoon te druk was.

123inkt.nl

Deze webwinkel verkoopt inkt voor je printer. Heel goedkoop, maar hun website vind ik zo onoverzichtelijk, dat ik er hoofdpijn van krijg. De website is heel druk en staat vol met tekst. Mijn ervaring is dat ik heel erg moet zoeken naar het juiste product. Liever betaal ik wat meer.

Winkels waar ik graag kom

En natuurlijk zijn er ook winkels waar ik graag kom en vaak mijn spullen koop. Natuurlijk kom ik ook bij andere winkels, maar dit zijn mijn favoriete winkels:

Ikea

Ikea heeft leuke spullen, voor een goedkope prijs. Daar is het vaak ook heel druk en het staat ook best vol. Toch vind ik dat een stuk prettiger dan winkelen bij bovengenoemde winkels en wel hierom:

 • Er staan door de winkel heen plattegronden,
 • Het is een woonwinkel, dus er staan op veel plekken meubels waar je even kunt zitten,
 • Het is een grote winkel,
 • Er zijn rolstoelen beschikbaar,
 • Het is ingedeeld in afdelingen,
 • Er zijn verkorte routes.

Wij maken er vaak een soort uitje van. Het liefste gaan we in de avond, wanneer het rustig is. Dan blijven we vaak ook eten. Als we gaan, gaan we meestal op zaterdagavond, dan is het een stuk rustiger, maar het liefste ga ik op een doordeweekse avond, dan is het vaak nog rustiger.

Albert Heijn

We gaan elke week op zondag boodschappen doen bij de Albert Heijn in Zutphen. Als we wat te kort komen, gaan we naar de Jumbo in Brummen. Maar we proberen eigenlijk zo min mogelijk in de week boodschappen te doen. De reden dat we naar de AH gaan is vanwege het grote assortiment en de zelfscankassa’s. Het fijne vind ik dat ze best veel voorgesneden producten verkopen, dat scheelt mij veel energie en tijd tijdens het koken.

Coolblue

Wie mij op sociale media volgt en mijn blog regelmatig bezoekt, weet vast dat Coolblue een van mijn favoriete winkels is. Ik koop graag omdat de service erg goed is. Nu is het scherm van de tablet van mijn zoon kapot en dat moet gerepareerd worden. En dat is gewoon goed geregeld via Coolblue.

Verder is de website heel handig om je te oriënteren op een bepaald product. Het is erg overzichtelijk, de plus en minpunten worden beschreven, je kunt reviews lezen van andere gebruikers en daarnaast maakt Coolblue videoreviews van veel producten.

Ik vind ze zo fijn dat ik ze ook aan jullie aanraad en mee doe met hun affiliate programma. Dat betekent dat wanneer ik een product promoot via een affiliate link of advertentie, een klein bedrag krijg wanneer iemand dat product koopt via die link. Dit doe ik niet alleen met producten van Coolblue, maar ook met producten van andere winkels.

Naast de website heeft Coolblue winkels in Nederland en België. Erg handig en fijn! Ik ben erg goed geholpen in de winkels in Utrecht en Amsterdam. Een nadeeltje: Ze zitten helaas niet in het oosten van het land, dus niet bij mij in de buurt.

Wehkamp

Bij Wehkamp koop ik ook graag online. Net als bij Coolblue kun je zelf kiezen, wanneer je je bestelling laat bezorgen en hoe je deze wil betalen. Als het niet goed is, kun je je bestelling ook weer makkelijk retourneren. Ik vind de productinformatie erg fijn!

Bol.com

Ik koop graag mijn boeken bij Bol.com. Meestal papieren exemplaren, maar wanneer ik weer een nieuw boek ga kopen, wil ik kijken of ik daar het e-book van kan kopen. Ook van Bol.com vind je regelmatig affiliate links op mijn blog.

G-Star RAW

Ik draag altijd jeans van G-Star RAW, Het zit erg mooi en ook nog in mijn maat. Meestal ga ik naar de winkel omdat ik eerst mijn broek wil passen. Maar soms koop ik ook online. Ik heb gemerkt dat de meeste winkels, pas G-Star jeans verkopen vanaf maat 26. En ik heb maat 24, dus deze koop ik bij G-Star zelf. De service in de winkel is erg goed vind ik.

Hema

De Hema vind ik een hele leuke winkel met leuke spulletjes, vaak ook in grote winkels, dus er is genoeg ruimte, waardoor het niet rommelig en onoverzichtelijk overkomt. Ook is er in de meeste winkels een lift en kun je er iets eten. Wat ik wel jammer vind is dat ze geen kleding verkopen in mijn maat.

Gemak

Zoals je ziet, koop ik over het algemeen bij winkels die duurder zijn. Zolang ik dat kan betalen doe ik dat. Ik houd van gemak en vind goede service en kwaliteit erg belangrijk. Daar betaal ik voor. Aan de andere kant is het ook handig om juist achter de koopjes en aanbiedingen aan te gaan. Dat kost mij te veel energie. Vaak probeer ik wel gebruik te maken van de aanbiedingen in de bovengenoemde winkels, waar ik graag kom.

Wat zijn jouw favoriete winkels?

Bron uitgelichte afbeelding (bovenaan): Pixabay.

Dit artikel bevat een of meerdere affiliate links. Voor meer informatie, lees de disclaimer.

4 gedachten over “Winkels: Handig, leuk en niet leuk?”

 1. Ik ben dol op de Action. Maar ik koop er geen “troep” (vind ik zelf dan!) wel verzorgingsproducten en papierwaren enzo. De hele dag winkelen doe ik eigenlijk nooit meer. Dan ga ik alleen naar de Action en daarna weer naar huis bijvoorbeeld. En ik ga liever naar de winkel die wat verder weg is maar ruimer opgezet dan de winkel die dichterbij is.
  Kruidvat kom ik wel vaak , uit nood, maar het is er echt niet te doen. Helemaal volgebouwd. Echt verschrikkelijk is het.
  Omdat het voor mij de dichtstbijzijnde winkel is kom ik heel vaak bij Aldi. En ik bestel regelmatig van alles online.

  Beantwoorden

Plaats een reactie