Een vrouw die wakker wordt na het slapen met een kopje koffie. gedoe

That’s life #18: gedoe, maar geen drama

Categorieen:Persoonlijk

Geen reacties

Vanaf deze week werk ik 10 uur in de week, verdeeld over 3 dagen. Dat gaat tot nu toe erg goed. Ik werk op de dagen dat mijn zoon naar de opvangklas op school gaat. Het is alleen even zoeken wanneer ik tijd heb voor mijn blog. Ik schrijf namelijk meestal op woensdag een blog. Ooit was ik heel erg aan het proberen om vooruit te schrijven, maar de laatste jaren komt daar toch niet zoveel van en heb ik geaccepteerd dat dat voor mij niet is weggelegd. Maar niet alles loopt soepel deze week. Het was een beetje een gedoe. Gelukkig geen grote drama’s.

Traplift kapot

Mijn traplift is sinds maandag kapot. Ik kan ermee naar boven, maar niet meer naar beneden. Dat ligt aan de bediening op de traplift zelf. Gelukkig, want nu kan ik tenminste nog de afstandsbediening gebruiken. Als het goed is komt er morgen een monteur om ‘m te repareren. Er zijn veel mensen ziek, dus daarom kon er morgen pas een monteur komen. Gelukkig kan ik nog wel naar boven en beneden. En het scheelt: Ik kan nu even geen wasmand of stofzuiger mee naar beneden nemen. Ik moet tenslotte een afstandsbediening vasthouden en bedienen. Ik ben niet zo handig omdat tegelijk te kunnen ;-).

De bediening en afstandsbediening van mijn traplift.
De traplift kan alleen naar beneden met behulp van de afstandsbediening.

Schakelen tussen dingen

Ik heb inmiddels geleerd dat het lastig is om te schakelen tussen verschillende taken. Afgelopen maandag had ik daar best veel last van. Toen ik met iets heel anders wilde beginnen, lukte dat niet. Het leek wel alsof ik niks meer wist. Er kwam geen vooruitgang in. Ik vond het ook erg frustrerend. Uiteindelijk heb ik samen met een collega de stappen doorgenomen en toen ging het veel beter. Als ik klaar ben met een bepaalde activiteit moet ik even pauze nemen. Dat ga ik voortaan ook doen, als het kan, wil ik samen met mijn vriend even naar buiten.

Fietshoes gedoe

Ik heb bij mijn huis, geen goede stalling voor mij driewielfiets. Hij kan in principe in de schuur, maar de brandgang achter de tuin is te smal om een goede draai te maken, dat is dus nog een heel gedoe. Daarom staat mijn fiets altijd buiten onder een hoes. Maar dat is niet ideaal. Het is niet goed voor de fiets en als het waait, moet ik vaak naar buiten om de hoes weer goed te doen. Als het regent en koud is, doet dat zelfs pijn aan mijn handen. Dus ik zou dat graag anders zien. We zitten eraan te denken om te kijken of we een garagebox kunnen huren.


Twitter

Ik ben nu een weekje weg van Twitter. Dat geeft rust, maar ik mis het wel. Op zich mis ik Twitter niet, maar wel de mensen, die ik juist zo leuk vind om te volgen. Maar morgen, mag ik van mezelf weer inloggen met mijn eigen account. En daar kijk ik best naar uit!

Afbeelding van stokpic via Pixabay

Plaats een reactie