Een meneer aan het thuiswerken aan de keukentafel

Thuiswerken en werkervaring opdoen

Categorieen:Persoonlijk

6 reacties

Een tijdje geleden schreef ik dat ik opzoek was naar een werkervaringsplek. Het was vanwege corona best lastig om iets te vinden. In eerste instantie zocht ik naar een plek, waar ik ook op kantoor kon werken omdat ik het eigenlijk heel erg nodig heb om buitens huis te komen en werken. Maar vanwege corona is dat nu gewoon niet handig. Er wordt nu geadviseerd om zoveel mogelijk thuis te werken. Ik kan thuiswerken, ik heb een fijne plek en nog een voordeel is, dat het bedrijf niet per se in de buurt hoeft te zitten.

Een werkervaringsplek gevonden

Een paar weken geleden plaatste ik nogmaals een bericht op LinkedIn waarin ik vertelde dat ik opzoek was naar een plek om werkervaring op te doen. Deze keer legde ik ook uit wat een werkervaringsplek inhield, wat ik ongeveer kon en welke ervaring ik had. Dan is dat gelijk duidelijk voor de eventuele werkgever. Dat werkte, want inmiddels ik heb een werkervaringsplek gevonden!

Ik ben hier enorm blij mee! Ik ga werken bij een marketingbureau, die ook websites maakt voor klanten. Daarbij maken ze gebruik van WordPress, waar ik natuurlijk al ervaring mee heb. Ik ben in mijn testomgeving, van mijn blog al bezig met dingen uitproberen, want hier werkt het ook mee.


Ze zitten wel aan de andere kant van het land, dus binnenkort gaan we kennismaken in Apeldoorn en daarna zal ik thuis gaan werken. Hopelijk lukt het om een keer naar kantoor te komen, dat zou superleuk zijn. We beginnen met 2 dagen in de week te werken en dan 3 uur per dag. Als dat goed gaat, kunnen we opbouwen daar meer uren.

Thuiswerken

Nu zit ik me een beetje te bedenken wat handig is tijdens het thuiswerken. Ik heb afgesproken om op vaste tijden te werken omdat dat beter is voor de structuur. In ieder geval wil ik samen met mijn vriend nog een keer kijken of mijn bureau en bureaustoel goed zijn afgesteld. Ik heb regelmatig ruzie met mijn voetensteun en de poten van mijn bureaustoel. Het bureau en de bureaustoel zijn allebei verstelbaar. Dat vind ik erg belangrijk, dus bij aankoop heb ik daarop gelet.

Agenda

Voor mijn werkzaamheden wil ik een aparte Google agenda aanmaken en verder denk ik dat het handig is om voor verschillende werkzaamheden tijdsblokken in te plannen, net als hoe ik dat nu ook voor mijn blog, cursus en andere zaken doe. Tenminste dat probeer ik te doen. Het gaat nog regelmatig mis ;-). Maar over de planning zullen we nog afspraken maken. Wie weet gaan we het wel helemaal anders doen.

Hoe werken jullie thuis?

Foto door Tima Miroshnichenko via Pexels

6 gedachten over “Thuiswerken en werkervaring opdoen”

Plaats een reactie