Vrouw die met haar laptop op de grond zit, naast haar legt een stapel boeken op de grond, ze is goed bezig.

Wanneer is goed, goed genoeg?

Categorieen:Persoonlijk

1 reactie

Als je mijn blog al langer volgt, dan weet je dat ik meerdere online cursussen volg. En met succes! Ik heb nu ook een baan. Het leren coderen gaat dan ook erg goed. Ik ben nu bijna 2 jaar lang elke dag aan het leren coderen, op sommige dagen doe ik een quiz van maximaal 5 minuten en op andere dagen ben ik zo een paar uur aan het leren. Het ligt er maar net aan hoeveel tijd en energie ik heb. Daarnaast volg ik nog een typecursus om met een hand blind te leren typen.

Leren coderen

Het leren coderen gaat best goed, ik doe dat elke dag, zodat ik er mee bezig blijf en het niet uit mijn systeem gaat. Inmiddels is het leren een gewoonte geworden. Voor deze cursussen krijg je na afloop een certificaat omdat je de cursus hebt afgerond. Het fijne aan deze manier van leren vind ik trouwens dat het een leuke uitdaging is, dat ik een soort structuur krijg aangeboden van wat ik moet leren en dat ik het op mijn eigen tempo kan doen, dat gaat langzaam, maar met succes!


Goed blind typen

Het leren blindtypen gaat over het algemeen wel goed. De teksten typen gaat goed. Je krijgt dan teksten te zien die jij moet typen. Hoe sneller en hoe nauwkeuriger je dat doet, hoe meer punten en sterren je verdient. Heb je vijf sterren verdiend, dan kun je door naar de volgende les. Heb je minder dan 5 sterren verdiend, dan kun je in principe ook door, maar dan wordt je geadviseerd om de les opnieuw te doen. En aangezien ik best fanatiek ben, wil ik natuurlijk 5 sterren verdienen voor ik verder naar de volgende les ga. Dat heeft als minpunt dat ik vaak steeds dezelfde tekst moet typen en dat is behoorlijk saai. Maat het geeft wel voldoening als ik dan door kan naar de volgende les en helemaal als ik zo snel heb getypt dat ik mijn record heb gebroken. Momenteel ligt mijn record op 43 woorden per minuut, wat heel snel is voor mijn doen.

Spelletjes gaan niet goed

Om de zoveel lessen krijg je een spelletje te spelen met een Ninja, de spelletjes zijn verschillend, maar het is dus de bedoeling dat je zo snel mogelijk en met zo min mogelijk fouten moet typen, anders gaat je Ninja dood. Op zich is het een leuke afwisseling, maar ik heb er door mijn handicap grote moeite mee omdat het veel stress en tijdsdruk geeft. Dingen waar ik niet goed tegen kan, als gevolg van cerebrale parese. Dit is vastgesteld tijdens mijn revalidatie. Waar het me eerder wel lukte om met grote moeite de spelletjes te winnen, ben ik nu geneigd om voor het eerst een spel over te slaan, omdat het niet te doen is. Ik ga er eerder slechter door typen in plaats van beter. Dat had ik vanmorgen dus. Het was zelfs zo erg, dat ik deze blog niet eens meer kon typen, dus ik ben eerst maar eens gaan slapen en nu lukt het me weer om deze blog te typen, wat ik overigens geheel blind typ.

Wanneer is goed, genoeg?

Het blind typen gaat me aardig goed af inmiddels, het werken achter de computer gaat me hierdoor veel makkelijker af. Mijn doel met het blindtypen is dat ik een stuk sneller kan werken en dat het typen als vanzelf gaat. Ik hoef niet perse het snelst blind te kunnen typen, als ik het maar kan. Ik kan deze blog al geheel blind typen, ik weet de belangrijkste leestekens, (hoofd)letters en cijfers te vinden, dus een gewone tekst typen kan ik wel. Maar bij het coderen is dat een ander verhaal. Want dan gebruik je veel meer symbolen en leestekens, die kan ik nog niet allemaal blind typen. Terwijl ik mezelf echt wil afleren om naar het toetsenbord te kijken. Ik vraag me dan ook af wanneer het goed genoeg is. Wanneer vind ik dat ik het echt goed kan?

1 gedachte over “Wanneer is goed, goed genoeg?”

  1. Ha, leuk, dit herken ik. Goed genoeg. Perfectionisme. Ik heb ooit een leidinggevende gehad die tegen me zei, wees minder perfectionistisch. Ik had geen idee waar ze het over had. Nu weet ik het wel. perfectionisme, vermoeiend. Fanatiek, herken ik ook. Nu en dan even geen spelletje doen, ik leer het ook en wat heerlijk is dat, he? En leren, ik vind het heerlijk, ga daar vooral mee door.

    Beantwoorden

Plaats een reactie