supermarkt

Weer naar de supermarkt en naar het ziekenhuis

Categorieen:Persoonlijk

6 reacties

Drie maanden geleden kwam ik voor het laatst in een supermarkt en ging ik voor het laatst met de trein. Dat laatste was ook niet meer echt nodig aangezien ik niet meer weg hoefde voor afspraken. Mijn vriend doet de boodschappen alleen omdat dat word geadviseerd. Bovendien zijn winkelwagentjes verplicht in de supermarkt. Aangezien ik niet met een winkelwagentje kan lopen heb ik de supermarkt de afgelopen drie maanden vermeden.

Met de trein naar Nijmegen

Deze week ga ik voor het eerst weer eens met de trein. Begin juni had ik eigenlijk al een afspraak bij de revalidatiearts, maar deze werd uiteindelijk omgezet in een telefonische afspraak. Dit keer moet ik naar de instrumentmaker in het ziekenhuis voor zowel een nieuwe beenspalk als een nieuwe handspalk voor overdag. Ik ben hier al een tijdje mee bezig, door de crisis duurde het nog langer. Komende woensdag is het dan echt zover. Het is ook de eerste afspraak bij OIM Orthopedi voor mijn beenspalk. Straks heb ik al mijn spalken van een leverancier, die ook nog samenwerkt met het ziekenhuis. Dat vind ik wel zo handig.


Ik ga deze keer ook echt met de trein. Een paar weken geleden twijfelde ik nog of dat wel moest doen. Nu ga ik wel met de trein. Ik vind het namelijk zonde van de tijd van mijn vriend, bovendien moet er iemand thuisblijven voor mijn zoon, die thuis aan zijn schoolwerk moet werken. Mijn moeder heeft hele mooie mondkapjes gemaakt, die ik zelf met een hand om kan doen. Ze zitten niet achter mijn oor, maar om mijn hoofd met elastiek. Hierdoor kan ik ze met een hand om doen en blijven ze goed zitten.

Supermarkt

Afgelopen vrijdag ging ik voor het eerst in drie maanden naar de supermarkt. Ik wist wel dat winkelwagentjes verplicht waren, maar ik dacht dat ik vraag even of ik zonder winkelwagentje de winkel in mag en een mandje mag gebruiken. Een winkelwagentje duwen met alleen mijn linker hand, kan ik niet. Ik heb te weinig kracht in mijn andere arm om goed te kunnen duwen. Helaas mocht ik in supermarkt nummer 1 niet naar binnen omdat ik niet met een wagentje kan lopen. Ze hadden wel een speciaal karretje, maar dat was ook geen optie helaas. Mandjes hadden ze niet.

Als een BOA dit zou zien zou dit wel eens een boete kunnen opleveren volgens de medewerker in de winkel. Daarna ben ik naar supermarkt nummer 2 gegaan en daar kon ik gewoon een mandje gebruiken. Van supermarkt nummer 1 heb ik inmiddels excuses gekregen en gaan we kijken naar een oplossing.

Een beleid in de supermarkt

Het lijkt erop dat er in elke supermarkt verschillende regels gelden. Winkelwagentjes zijn verplicht. In veel supermarkten mag je inmiddels ook weer een mandje gebruiken, maar blijkbaar mag dat niet in alle winkels. En wat als je zoals ik een handicap hebt waardoor het gebruik van een winkelwagentje of mandje niet luk? Of wanneer je om een andere reden niet aan de richtlijnen kunt houden vanwege je handicap? Er staat nergens aangegeven wat het beleid is als je je niet aan richtlijnen kunt houden. Dat mag van mij wel duidelijk op de websites en deuren van supermarkten aangegeven worden.

Ik heb gelukkig nog mijn partner, waardoor ik 3 maanden lang niet in een supermarkt hoefde te komen, maar dat lukt ook niet altijd. Mijn vriend had afgelopen vrijdag geen tijd om boodschappen te doen, daarom ging ik zelf. Maar wat als je alleen woont? Ik heb toch ook het recht om zelf mijn boodschappen te doen in plaats van hiervoor afhankelijk te zijn van anderen?

Afbeelding van ElasticComputeFarm via Pixabay

6 gedachten over “Weer naar de supermarkt en naar het ziekenhuis”

 1. Ik mag al vanaf het begin van deze situatie in mijn rolstoel gewoon naar binnen.
  Ik heb wel gehoord dat mensen met een rollator ook perse een karretje moesten.
  Dit levert ook problemen op

  Beantwoorden
 2. Hier ook gedoe.,. Ik loop met een rollator (CP) en in veel supermarkten en winkels wordt me gevraagd een mandje te pakken. Maar dat blijft niet staan op de rollator. Als ik dat uitleg, mag ik meestal wel naar binnen. Alleen bij AH waren ze vervelend. Mijn oudste zoon kan zich daar erg kwaad over maken en belde met het hoofdkantoor. Daar hebben ze het filiaal op de vingers getikt: ik had zonder mandje naar binnen gemogen.

  Beantwoorden
 3. Ik vind het echt heel raar – en ook heel stom – dat winkels niet nadenken over de drempels die bepaalde regels kunnen opwerpen. Bij de drie supermarkten waar ik regelmatig kom, is er maar eentje waar je wel een mandje zou kunnen gebruiken (die staan dan ook klaar).

  Beantwoorden

Plaats een reactie