Plan with me, planner

Plan with me: Mijn dagelijkse planning

Categorieen:Persoonlijk

Geen reacties

Deze blogpost is een vervolg op mijn blog van vorige week. Ik ben nu een week bezig met het maken van een planning voor de volgende dag. Hierbij gebruik ik de 7 stappen die ik al eerder heb beschreven. Alleen maak ik geen weekplanning, maar een dagplanning. Een weekplanning vind ik nog erg moeilijk om te maken. Mijn dagplanning maak ik op papier. Ik gebruik hiervoor de Structuurjunkie planner van Cynthia Schultz.

Vandaag heb ik een drukke dag met 3 afspraken. Gelukkig zijn de laatste twee afspraken via de telefoon en via videobellen, dat scheelt wel een hoop. Maar doordat het best druk is en de fysiotherapie midden in mijn Flylady ochtendroutine valt, vind ik het moeilijk om te plannen.


Stap 1 van mijn dagelijkse planning:

Op de takenlijst schrijf ik alle taken op die ik nog moet of wil doen. De meeste dingen staan ook al op mijn lijst van gisteren, dus die neem ik over. Vandaag moeten we echt de douche goot schoonmaken. Dit doe ik in mijn 15 minuten opruimen/schoonmaken. Verder staan er dingen op die ik nog wel moet of wil doen, maar waarvan ik nog niet weet, wanneer ik dat ga doen.

De planning van gisteren en een leeg blad voor vandaag
De planning van gisteren en een leeg blad voor vandaag.

Stap 2, 3 en 4:

Ik controleer in Google Calendar of alle afspraken kloppen. Voor fysiotherapie plan ik extra reistijd in omdat ik op tijd wil zijn en ook mijn handen moet wassen bij binnenkomst. Voor mijn videobel-afspraak wil ik 30 minuten de tijd uittrekken om ervoor te zorgen dat mijn koptelefoon goed werkt op mijn laptop. Daarnaast heb ik in Google Calendar genoteerd, wanneer mijn zoon naar school is. Ik neem de afspraken over in de Structuurjunkie planner.

Stap 5:

Ik plan mijn ochtendroutine in een blok in. Binnen deze tijd wil ik mijn hele ochtendroutine gedaan hebben. Ik trek er ongeveer 2, 5 a 3 uur voor uit, zodat ik me niet hoef te haasten. Helaas valt mijn fysiotherapie afspraak er midden in. Dat vind ik lastig plannen. Ik probeer er omheen te plannen. Daarom staat ‘Zelfzorg/ ochtendroutine’ er nu ook 2 keer in.

Tussen 17:00 uur en 19:00 uur gaan we koken en avondeten. Gelijk daarna ruimen we de keuken op. Dit overlapt qua tijd en activiteiten met mijn avondroutine, die daarna begint.

Mijn planning voor vandaag in Google Calendar
Mijn planning voor vandaag in Google Calendar
Mijn (zo goed als) ingevulde planning voor vandaag
Mijn (zo goed als) ingevulde planning voor vandaag

Stap 6:

Het weekmenu staat in Google Calendar, dat neem ik ook niet over op papier, alleen dat we gaan koken en avondeten. met de reminders in Google Calendar doe ik vandaag niks. Wel kijk ik of voor elke activiteit een notificatie is ingesteld zodat ik word herinnerd aan de volgende activiteit. Dit doe ik vandaag voor het eerst.

Stap 7:

Ik probeer zoveel mogelijk pauzes in te plannen, maar dat lukt me vandaag minder goed omdat ik zoveel afspraken heb. Daarnaast wil ik elke dag even mindfullness met Headspace doen en elke dag even aan mijn cursus. Al is het maar heel kort, maar zo vergeet je de lesstof minder snel en begrijp je het beter. Daarom heb ik beiden meegenomen in de ochtendroutine. Meestal plan ik voor mijn cursus extra tijd in(naast de ochtendroutine), vandaag plan ik een uurtje in. Na 20:00 uur probeer ik echt tijd voor mezelf te nemen door bijvoorbeeld tv te kijken, maar regelmatig kijk ik ook streams via Twitch.

Vandaag is het een drukke dag, ik hoop dat ik het vol houd en zo niet, dan schuiven er dingen op naar de volgende dag.

Afbeelding van Amanda Randolph via Pixabay

Dit artikel bevat een of meerdere affiliate links. Voor meer informatie, lees de disclaimer.

Plaats een reactie