Werken achter Mijn laptop op de eettafel inbox

Mijn favoriete dingen in deze tijd thuis

Categorieen:Life

2 reacties

Er zijn een aantal spullen die ik altijd al veel en graag gebruikte. Nu we thuis zijn en alles vanuit huis doen, komen ze extra goed van pas. Ik vertel vandaag welke spullen dat zijn en waarom ik deze spullen zo fijn vind. Natuurlijk zijn er nog meer spullen die ik vaak gebruik en fijn vind, zoals mijn keukenmachine of stofzuiger, maar op dit moment komen deze dingen wel erg goed van pas.

Laptop

Mijn laptop heb ik vandaag precies 4 jaar. Op van tijd tot tijd wat blauwe schermen na, werkt hij nog erg goed. Hij is erg snel en je kunt er een hoop mee. Hij is niet heel erg geschikt om te te gamen, maar een spel als de Sims 4 gaat goed. Verder gebruik ik hem om te bloggen, te mailen en te internetten. En ook gebruik ik hem voor vergaderingen en overleg via Skype en Microsoft Teams, mijn cursus en diverse opdrachten voor het Werk-Fit traject en de Realisten Academie.


Tegenwoordig zit ik bijna de hele dag achter mijn laptop en dat geeft me een enorm goed gevoel omdat ik veel aan het leren ben. Het gaat hartstikke goed! Nu ik er zoveel mee bezig ben, moet ik zeggen dat ik soms er wel tegen aanloop dat het 13 inch scherm wat aan de kleine kant is. Het is geen ramp, maar wel wat onhandig. Wie weet is een extra monitor een oplossing, maar die moet je dan ook weer ergens kwijt kunnen, want ik zit eigenlijk altijd gewoon aan de eettafel met mijn laptop.

De Bose QuietComfort 35 Wireless II op mijn hoofd.
De Bose QuietComfort 35 Wireless II op mijn hoofd.

Koptelefoon

Sinds 2 jaar (de tijd is voorbij gevlogen!) heb ik een Bose QuietComfort 35II noisecanceling koptelefoon. Ideaal voor onderweg in de trein om lekker naar muziek te luisteren. Thuis gebruik ik hem ook graag. Ik gebruik hem onder andere om te mediteren, muziek te luisteren, podcasts te luisteren en ik gebruik hem achter mijn laptop als ik webinars, streams volg of voor videobellen, als dat nodig is.

Spotify

Als ik dan aan het werk ben achter mijn laptop, vind ik het fijn om muziek te luisteren met mijn koptelefoon op, zodat ik geen last heb van de tv of muziek en geluid van anderen. Om muziek te luisteren gebruik ik Spotify. Ik heb een paar zelfgemaakte afspeellijsten, maar ik vind het ook leuk om de lijsten van Spotify te luisteren zoals de Daily mix. Daar ziten wat nummers tussen die ik zelf 1,2,3 niet zo snel zou bewaren, maar die toch wel leuk zijn om zo af en toe te luisteren. Een andere dienst die ik graag gebruik is Headspace.

Muis

Zoals je laatst misschien wel hebt gelezen, heb ik een nieuwe muis van mijn vriend cadeau gekregen. Ik heb hem maar pas, maar hij hoort nu al thuis in het rijtje van favoriete dingen omdat hij heel prettig in gebruik is. Hij is een stuk ergonomischer dan mijn vorige muis, het scrollwiel kan zowel langzaam als heel snel scrollen en dat komt goed van pas tijdens mijn cursus als ik een lange code door moet scrollen. Ook kun je hem tijdens het gebruik opladen, dat heb ik nog niet uitgeprobeerd, maar mijn muis is bijna leeg, dus dat ga ik binnenkort eens ervaren. Mijn oude muis moest je ook opladen, maar die kon je dan niet gebruiken, dat vond ik best vervelend, want dan zat ik zonder muis.

een van mijn favoriete dingen mijn nieuwe muis. De linker is mijn oude muis.
Een van mijn favoriete dingen: Mijn nieuwe muis. De linker is mijn oude muis.

Driewielfiets

Nu ik thuis ben en weinig beweeg, is het belangrijk om te fietsen. Ik doe het graag, maar ik moet eerlijk zeggen dat het wel te weinig doe. Ik heb best wat te doen op een dag en vaak kom ik er niet aan toe om even een rondje te fietsen. Dit is echt even een ding waar ik aan moet werken. Gelukkig worden mijn spieren wel regelmatig doorbewogen door mijn vriend en draag ik mijn nachtspalk ’s nachts.

Notitieboek

De laatst tijd merk ik dat ik naast OneNote weer vaker mijn notitieboek gebruik om lijstjes te maken en dingen op te schrijven. Voor mijn blog en mijn cursus gebruik ik OneNote, maar voor lijstjes gebruik ik weer mijn notitieblok. Dat vind ik momenteel net wat makkelijker dan OneNote. Switchen kan ik altijd doen als ik wil. Mijn dagelijkse to do lijst staat namelijk ook in OneNote.

Dit zijn voor mij de dingen die momenteel extra goed van pas komen. Wat voor spullen of diensten vind jij heel fijn en komt nu extra goed van pas?

Dit artikel bevat een of meerdere affiliate links. Voor meer informatie, lees de disclaimer.

2 gedachten over “Mijn favoriete dingen in deze tijd thuis”

  1. 13 inch is inderdaad wat klein. Fijn voor op de bank, maar minder handig om echt uren te werken. Ik ben zelf ook blij met mijn laptop, handmixer en keukenmachine (want ik bak veel nu), en als het mooi weer is, is mijn hangmat helemaal geweldig.

    Beantwoorden

Plaats een reactie