Mijn mondkapjes, etuitje, zakje en handgel.

6 miskopen, die ik de laatste jaren heb gedaan

Categorieen:Life

2 reacties

Hoewel ik de laatste jaren heel bewust bezig ben met dingen die ik koop en daar goed over nadenk, heb ik ook miskopen gedaan. Bij sommige spullen, die ik heb gekocht vond ik achteraf het product toch niet heel fijn in gebruik. En heb ik het alsnog verkocht, gedoneerd of gewoon maar weggedaan. Vandaag deel ik welke producten dat zijn:

Mijn miskopen

Powerbank

Een van mijn miskopen is een grote powerbank met maar liefst 27.000mah. Ik vond het op het eerste gezicht heel handig. Ik kon er allerlei apparaten meerdere keren mee opladen en zelfs een laptop. Al bleek dat dan weer niet te kunnen met mijn (oudere) laptop. Een powerbank gebruik je meestal juist als je onderweg bent, ik ook. Alleen deze was wel erg groot en zwaar om even in mijn tas te stoppen. Dat maakte ook dat hij hier heel lang in de kast heeft gelegen. Wel was hij heel handig als extra oplaadpunt in een vakantiehuisje, met weinig stopcontacten. Toen ik eind vorig jaar al mijn tassen wegdeed, heb ik deze powerbank via Facebook verkocht.

Een van mijn miskopen, de powerbank
Een van mijn miskopen, de powerbank

Oordopjes

Een aantal jaar geleden kocht ik een paar oordopjes als reserve om muziek te luisteren of voor op de fiets om mijn navigatie te kunnen horen. Op het eerste gezicht heel handig, maar ten eerste. muziek luister ik toch het liefste door mijn Bose noise canceling koptelefoon. Als reserve is eigenlijk ook niet nodig omdat mijn koptelefoon ook met een draad te gebruiken is, als de batterij leeg is. En de oordopjes vallen steeds uit mijn oor. Dus deze lagen ook maar stof te vangen. Deze heb ik een tijdje geleden in de BEST-tas gedaan. Dat is een zak, waar je ongebruikte of kapotte Boeken, Elektronica, Speelgoed en Textiel in kunt doen. Deze wordt opgehaald door het afvalbedrijf, zodat het naar de kringloop kan of gerecycled wordt.

Portemonnee

Ik gebruikte altijd een hele grote portemonnee. Heel fijn, maar het nam ook altijd veel ruimte in in mijn tas. De portemonnee was ook al behoorlijk oud en uiteindelijk heb ik deze in de BEST-tas gedaan. Ik kocht een leuk klein portemonneetje, in eerste erg fijn, maar de ritsen waren niet prettig, waardoor er munten uitvielen, bovendien waren de ritsvakjes wel erg klein. Ik kocht toen een pasjeshouder van Furla, wel vrij prijzig, maar van hele goede kwaliteit en de rits is een stuk prettiger en het ritsvakje is iets ruimer. Het andere kleine portemonneetje heb ik verkocht via Vinted, toen ik al mijn tassen verkocht.

De portemonnee, die ik via Vinted heb verkocht.
De portemonnee, die ik via Vinted heb verkocht.

Truitje van H&M

Een tijdje geleden kocht ik kleding voor mijn zoon bij H&M, zoals altijd bestel ik dat online. Ik zag daar ook een leuk truitje voor mezelf. Het was een simpel, zwart tuitje met een soort spilt op de rug en een strik onderaan. Toen ik het thuis paste, bleek dat mijn hele rug bloot was. Dat was jammer, maar dat was wel op te lossen met een hemdje eronder. Toen ik het truitje een tijdje later met het hemdje droeg, bleek ik elke keer met mijn nagels in de stof hangen, waardoor de stof kapot ging. Het truitje ging na een tijdje maar in de BEST-tas.

Lippenbalsem

Ik had een tijdje lippenbalsem in een potje, waarbij je de balsem met je vinger of een kwastje op je lippen moet smeren. Ik ben er nu dus achter dat ik dat helemaal niet prettig vind. Er blijft altijd wat achter op je vingers, dan moet je weer je handen wassen. Het potje verdween al snel in de vuilnisbak. Ik geef de voorkeur aan de ouderwetse Labello stick.

Mijn mondkapjes, etuitje, zakje en handgel.
Mijn mondkapjes, etuitje, zakje en handgel.

Mondkapjes

Vanwege Corona dragen we mondkapjes, inmiddels zijn ze ook verplicht in openbare ruimten. Eerst had ik katoenen mondkapjes, maar mijn Bril besloeg de hele tijd. Deze mondkapjes hadden ok geen metalen strip. Later kocht ik een aantal mondkapjes die dat wel hadden. Deze waren van polyester. In eerste instantie vond ik dat geen probleem, maar toen ik de mondkapjes wat langer droeg, bleek polyester toch niet zo prettig, het was nogal zweterig. En na een aantal keer wassen, roken de mondkapjes ook wat muf. Maar misschien ligt dat gewoon aan mij. Voor mijn zoon had ik mondkapjes van Asos, die hij erg prettig vindt. Ik heb ze ook geprobeerd. Ik vond ze ook erg prettig, ook als je ze wat langer draagt, dus heb ik voor mezelf een aantal mondkapjes besteld. De “oude” mondkapjes gaan allemaal in de BEST-tas.

Dit waren al mijn miskopen van de afgelopen tijd. Hopelijk blijft het hierbij. Miskopen doen, zijn niet leuk, maar soms ontkom je er gewoon niet aan.

Welke miskopen heb jij wel eens gedaan?

2 gedachten over “6 miskopen, die ik de laatste jaren heb gedaan”

  1. Ik had sowieso laatst mondkapjes gekocht die een hele irritante naad bleken te hebben waar ik echt niet tegen kon. Ook hadden we een fles shampoo waarvan we beide de hele dag het gevoel hadden dat er een laagje achterbleef wat kriebelde. Zo heb je af en toe wel eens iets… gelukkig vooral kleine aankopen.

    Beantwoorden

Plaats een reactie