Wekker

De midden in de nacht blog: dingen te doen

Categorieen:Persoonlijk

Geen reacties

Het is 3:31 uur. Ik lig wakker in mijn bed. Omdat ik niet kan slapen, zit ik op mijn mobiel, heel slecht, ik ben me er bewust van, maar ik hoop dat deze blog me helpt wat rustiger te worden in mijn hoofd. Het is een slechte nacht. Overprikkeld ben ik. Ik lig na te denken over wat ik allemaal zou willen. Hoe krijg ik de chaos weg, die ik ervaar?

Ik moet of wil nog zoveel doen. Op de een of andere manier lukt het me niet om het allemaal voor elkaar te krijgen en daar lig ik nu wakker van.

Midden in de nacht gepieker:

Het UWV en anderen mailen.

Dit heeft te maken, met werk zoeken. Ik moet een tekst bedenken waarin ik mezelf voorstel, wat mijn kwaliteiten zijn en wat voor werk ik zou willen doen.

Deze week drie blogs schrijven.

Zoals elke week, mijn streven. Maar misschien moet ik eens proberen om elke dag te bloggen of te schrijven. Gewoon om de gang erin te krijgen en er echt een gewoonte van te maken. Ik vind het heerlijk om te schrijven, maar omdat andere zaken prioriteit hebben of ik gewoon te moe ben of de concentratie heb van een garnaal, stel ik het uit tot het laatste moment. Dat is alles behalve prettig.

Mijn mail van mijn blog weer op orde krijgen.

Omdat mijn blog is gehackt, heb ik al mijn wachtwoorden, gerelateerd aan mijn blog moeten veranderen. Ook die van mijn mail, daarom werkt het nu niet meer in Outlook op mijn laptop. Gelukkig kan ik wel mailen via de webmail en mijn telefoon.

Antagonist mailen, vanwege de hack.

Ik wil graag even overleggen hoe ik zeker kan weten dat alles weer in orde is. Vorige week donderdag lag mijn blog eruit omdat deze gehackt was. Ik heb geluk dat ik er zo snel bij was (leve mobieltjes en WiFi in het zwembad) en Antagonist heb kunnen bereiken. Antagonist (Helden!) heeft heel snel mijn website afgeschermd met een wachtwoord, waardoor niemand, behalve ik erop kon komen. Toen ik thuis kwam, heb ik gekookt, gegeten en mijn kind naar bed gebracht. Daarna heb ik met hulp van mijn vriend (nog een held!) alle wachtwoorden gewijzigd en alles geüpdatet, wat geüpdatet moest worden (was niet heel veel). Vervolgens de hele website gescand op problemen. Alles is weer in orde, dus de volgende ochtend kon het wachtwoord er weer af.

Ik weet van anderen dat hun hele website plat lag en veel meer problemen ermee hebben (gehad). Dat is zo vervelend.

Bedrijven terugmailen voor eventuele samenwerkingen.

Wie weet of hier wat tussen zit voor een leuk artikel. Dat is nog even afwachten.

Mailboxen weer leegmaken.

Een lege mailbox zorgt voor overzicht en een leeg hoofd.

Opruimen in huis.

Een opgeruimd huis zorgt voor overzicht en een leeg hoofd. Een leeg huis, zonder overbodige troep, is wat ik het liefste zou willen, maar ik ben niet de enige in huis. Het is behoorlijk opgeruimd, als je niet in de kasten en op zolder kijkt. En nu kan ik niet zelf de zolder op, toch weet ik dat er veel spullen liggen en dat maakt me onrustig.

Meedoen aan onderzoek naar de ontwikkeling van te vroeg geboren kinderen in 1983.

Ik ben te vroeg geboren (ongeveer met 27 weken). Met als gevolg zuurstofgebrek en cerebrale parese. In 1983 zijn ze met een onderzoek begonnen naar de ontwikkeling van te vroeg geboren kinderen. Daar doe ik dus aan mee. En naar aanleiding van dat onderzoek is er veel veranderd in de zorg voor te vroeg geboren baby’s. Om de zoveel jaar wordt mij gevraagd om mee te doen aan dat onderzoek en dat doe ik nog steeds elke keer.

Een soort strategie bedenken voor mijn voornemens voor 2019

Mijn voornemens voor 2019 zijn zo’n 2000 euro sparen, gewoon voor de zekerheid. Het is altijd goed om wat geld achter de hand te hebben. Maar hoe en of het gaat lukken is nog de vraag.

Vaker bloggen. Ik hoorde laatst bij #blogpraat dat iemand een 365 dagen bloggen challenge deed vanaf 1 januari dit jaar en daar behoorlijk succesvol in is. Ik ben onder de indruk. Dat idee spreekt me heel erg aan.

Kabels wegwerken.

De foto zegt genoeg:

De stekkers zijn te groot voor het stopcontact en de kabels te lang. nacht

De stekkers zijn te groot voor het stopcontact en de kabels te lang.

Naar de open dag van Yoast

Vrijdag 16 november 2018 houdt Yoast open dag. Aangezien ik me meer wil verdiepen in SEO, lijkt het me erg interessant om daar naar toe te gaan. Mijn zoon heeft dan studiedag, dus ik neem hem mee. Yoast heeft een speurtocht voor de kinderen. Ik moet nog even bedenken hoe ik daar ga komen. Ik ga met de trein, maar verder weet ik het niet zo goed. Kan ik lopen vanaf het station? Aangezien ik slecht ter been ben, is dat wel iets om over na te denken. Wat doe ik met eten en drinken? Waarschijnlijk neem ik gewoon wat van huis mee.

Javascript cursus doen en oefenen met HTML en CSS.

Daar ben ik ook mee bezig. Javascript vind ik wel moeilijk, maar het is erg interessant. Verder ben ik opzoek naar een manier om te blijven oefenen met HTML, CSS en Javascript. Zodat ik het ook in de praktijk kan toepassen en zelf dingen kan opsporen en verhelpen. Dat vind ik nog best lastig. Dus als jij nog tips hebt, dan hoor ik het graag.

Een aantal van deze dingen ook bespreken met mijn vriend.

Aan mijn vriend heb ik een grote steun. Het is fijn wanneer ik dingen met hem kan delen en dat hij mij advies geeft of kan helpen. Maar dan moet ik het wel met hem bespreken. Dat vergeet ik vaak. Ik zou eigenlijk een lijstje moeten maken met de dingen die ik met hem wil bespreken.

Trage informatieverwerking

Deze chaos is het gevolg van de cognitieve beperkingen die ik heb als gevolg van cerebrale parese. De informatieverwerking in mijn hersenen is erg traag, terwijl ik wel een gemiddelde intelligentie heb. Dat frustreert regelmatig en daar kan ik best wakker van liggen. Een nacht als deze is ook niet echt bevorderlijk voor mijn functioneren.

Ik ga straks opstaan en er voor zorgen dat mijn zoon klaar is voor school. Daarna ga ik deze blog bewerken en inplannen (De WordPress app op mijn telefoon is handig, maar niet om een blog te schrijven én te publiceren). Ik wil ook nog even de dagelijkse dingen doen als de was, 15 minuten opruimen en de waterkoker ontkalken. Ik hoop dat ik mijn hele planning kan doen en ook nog een blog schrijven. Waarschijnlijk zal ik later op de dag bij moeten slapen. Dus de planning van vandaag zal niet haalbaar zijn. Maar ach de wonderen zijn de wereld nog niet uit.

Met de ambulante ondersteuning vanuit Siza ben ik trouwens wel bezig om mijn dagen beter te leren plannen.

De was doen, waterkoker ontkalken en ik ben heel erg toe aan een kopje koffie.

De was doen, waterkoker ontkalken en ik ben heel erg toe aan een kopje koffie.

Slapen

Maar eerst nog even wat proberen te slapen. Ik heb nog een uurtje (het is nu 5:30 uur) te gaan, deze nacht, voor de wekker gaat. Welterusten!

Bron uitgelichte afbeelding (bovenaan): Pixabay.

Plaats een reactie