Een hele drukke lastige dag.

Gisteren had ik ik een hele drukke lastige dag. De avond ervoor had ik een planning gemaakt. Tegenwoordig maak ik die in Google calendar. Dat vind ik toch een stuk flexibeler dan papier. De volgende ochtend viel mijn planning echter helemaal in het water. Toen ik erachter kwam dat ik mijn hele planning moest omgooien, vond ik dat erg moeilijk. Ik ervoer veel stress en tijdsdruk.

Mijn oorspronkelijke planning:

  • 8:00 Mijn ochtendroutine,
  • 11:00 Naar de mondhygiënist,
  • 12:00 Lunch,
  • 13:30 Cursus,
  • 15:00 Blog schrijven,
  • 17:00 Koken,
  • 19:00 Avondroutine,
  • 20:30 Financiën bespreken

Hier kwam niet veel van terecht. Ik heb ook niet echt mijn planning aangepast. Wel heb ik prioriteiten geprobeerd te stellen. En dan heeft mijn zoon toch prioriteit boven mijn cursus. Hij moest voor school iets lekkers bakken.

Poetsinstructies, elektrische tandenborstel en 3 opzetborstels
Tandenborstel mee naar de mondhygiënist.

Een drukke lastige dag

Mijn ochtendroutine verliep anders dan normaal. Ik heb geen 15 minuten besteed aan opruimen en schoonmaken. Ik heb een meditatieoefening van 3 minuten gedaan in Headspace en ook mijn cursus bij Codecademy, was beperkt door een quiz te doen op mijn Smartphone. Het was heel erg beperkt, maar toch ben ik er mee bezig geweest en heb ik wat ervan geleerd. Hetzelfde geldt voor Headspace.

Daarna heb ik voor de tweede keer mijn tanden gepoetst want ik moest naar de mondhygiënist. Ik zag naar best tegenop want niet alleen kreeg ik poetsinstructie, maar ook moest er tandsteen worden weggehaald. Ik moest mijn eigen tandenborstel meenemen. Dat was heel fijn omdat ze met mijn tandenborstel voordeed hoe ik moet poetsen. De vorige keer had ze dat met een andere tandenborstel gedaan, dat is toch anders. Ik druk vaak te hard met mijn tandenborstel, dat moet ik echt afleren. Vervolgens heeft ze een hoop tandsteen weggehaald. Pijnlijk maar belangrijk, want mijn tandvlees was een tijd geleden behoorlijk ontstoken. Dat is nu beter, dus nu kon het tandsteen worden verwijderd.

Pizza’s gemaakt door mijn zoon

Toen ik klaar was, ben ik naar de supermarkt geweest. Deze keer kon ik mooi gebruik maken van een mandje. Ik heb toen een bakmix gehaald, zodat mijn zoon een cake kon bakken. Bij deze hoefde je alleen maar water toe te voegen, dus lekker makkelijk. Eenmaal thuis: hebben we gegeten en daarna heeft mijn zoon de cake gebakken. Ik vind het vrij lastig omdat hij totaal niet gemotiveerd is om iets te doen. Dat kostte me een hoop energie en ik was al moe door de afspraak bij de mondhygiënist. Pijn veroorzaakt spasme en dat kost ook een hoop energie, dis rond 15:30 ben ik in slaap gevallen op de bank. Om 15:30 uur werd ik wakker gemaakt door mijn vriend. Vervolgens heeft mijn zoon met hulp van mijn vriend Pizza Hawaï gemaakt. Geen heel groot succes, maar super stoer dat mijn zoon het heeft klaar gemaakt!

Homemade chocoladecake bakmix
Homemade chocoladecake bakmix

Nadat we de keuken hebben opgeruimd en mijn zoon naar bed heb gebracht, zit ik nu ‘s avonds deze blog te typen. Veel te laat, maar gelukkig ben ik bijna klaar. Wat ik nu het lastige vind aan een dag als deze is dat ik in mijn hoofd heb, hoe ik mijn dag heb gepland en dat ik vervolgens moet schakelen naar een andere situatie. Hoe gaan jullie daarmee om?

Afbeelding van FotoRieth via Pixabay

Plaats een reactie

Deze website plaatst cookies om goed te kunnen functioneren. Voor meer informatie en instellingen, lees de   Privacyverklaring.

Cookie instellingen

Hieronder kun je kiezen welk soort cookies je op deze website toestaat. Klik op de knop " Bewaar cookie-instellingen" om je keuze toe te passen.

Functionele cookiesRulesbyrosita.nl maakt gebruik van functionele cookies. Deze cookies zijn nodig om deze website goed te laten werken.

Analytische cookiesRulesbyrosita.nl maakt gebruik van analytische cookies om deze website te analyseren en te optimaliseren voor onder andere de bruikbaarheid.

Sociale mediaRulesbyrosita.nl plaatst cookies voor sociale media om u inhoud van derden, zoals YouTube en Facebook, te laten zien. Deze cookies kunnen jouw persoonlijke gegevens volgen.

AdvertentiesRulesbyrosita.nl plaatst advertentiecookies om u advertenties van derden te tonen op basis van uw interesses. Deze cookies kunnen jouw persoonlijke gegevens volgen.

OverigeDeze website plaatst cookies van derden en van andere diensten van derden, die geen analytische, sociale media of advertenties zijn.