Kleine dingen in het leven. Een boek, zonnebril en glas water op tafel

5 Kleine dingen met een groots effect

Categorieen:Tips and tricks

6 reacties

Ik heb niet altijd de tijd en energie om van alles en nog wat te doen. Daarom maak ik het mezelf graag gemakkelijk. Dat hoeft niet gelijk iets heel groots te zijn, dat kan ook met kleine dingen en eigenschappen die je jezelf aan kunt leren. Ook met kleine simpele dingen kun je veel bereiken. Vandaag 5 Kleine dingen met een groots effect:

Bed opmaken

Jaren geleden maakte ik nooit mijn bed op. Ik dacht er niet bij na. Het maakte me ook niet zoveel uit. Toen ik met Flylady begon, leerde ik elke dag mijn bed op te maken. Het duurt nog niet eens 1 minuut. Ik heb geen sierkussens op mijn bed die ik ’s avonds eraf haal en ’s morgens weer op mijn bed moet leggen. Bij mij is het slechts een kwestie van mijn dekbed rechttrekken en klaar is Kees. Mijn opgemaakte bed zorgt ervoor dat ik in de ochtend niet zo snel weer mijn bed in duik, maar ook dat ik ’s avonds in een lekker gespreid bed ga liggen.

Plan je rekeningen en spaaropdrachten in

Bijna iedereen doet aan internetbankieren. Ik vind internetbankieren erg handig. Op deze manier heb ik veel meer inzicht in mijn geldzaken. De meeste rekeningen worden betaald via automatische incasso. Maar soms komt er een rekening die ik zelf moet overmaken. Ik betaal deze gelijk. Mocht ik er op dat moment geen geld voor hebben, dan plan ik hem in zodat de rekening op een moment wordt betaald waarop het mij beter uitkomt. Uiteraard probeer ik het binnen de betalingstermijn in te plannen, dat lukt me altijd wel. Hetzelfde geldt voor sparen. Zodra mijn uitkering op mijn rekening staat, wordt er maandelijks een vast bedrag naar mijn spaarrekening overgemaakt. Door aan het begin van de maand automatisch te sparen hou ik meer geld over en kan ik beter sparen.


Snijd of kook alvast voor het avondeten

Snijden kost mij een hoop tijd en energie. Daarom snijd ik regelmatig van te voren mijn groenten voor het avondeten. Deze bewaar ik dan in een bakje in de koelkast of ik vries het in, zodat ik het later kan gebruiken. Ik koop ook vaak voorgesneden voedsel, maar niet alles is voorgesneden te koop of even lekker. Sommige mensen hebben een slowcooker, die ze ’s morgens aanzetten en daarna eten hebben voor meerdere dagen. Je kunt het ook zo doen, dat als je vanavond je groenten aan het snijden bent, dat je de groenten voor morgen of overmorgen ook gelijk snijdt. Als je dan toch bezig bent..

Ruim elke dag eventjes op en maak schoon

Ruim elke dag even op. ’s morgens ruim ik in 2 minuten alles even op en ’s avonds doe ik dat weer. Daarnaast trek ik elke dag 15 minuten uit om iets schoon te maken of op te ruimen of allebei. Hiermee houd je je huis netjes en dat scheelt een hoop tijd en energie.

Doe elke dag iets voor jezelf.

Tijd voor jezelf kan er nog wel eens bij in schieten, weet ik uit ervaring. Maar het is zo belangrijk om goed voor jezelf te zorgen. Dat kun je doen door bijvoorbeeld elke dag even de tijd nemen voor jezelf. Ga lekker in bad of uitgebreid onder de douche, maak een wandeling in het bos, kijk je favoriete serie op Netflix, ga gamen, mediteer of lees een boek.

Dit zijn 5 kleine dingen, die niet veel tijd hoeven te kosten, maar waarvan je toch een hoop plezier en/of rust van kunt hebben. Het lijkt ook zo vanzelfsprekend, maar dat is het niet altijd. En het kan je leven een stuk makkelijker maken. Voor mij werkt het enorm goed en hopelijk hebben jullie er ook wat aan.

Welke kleine dingen doe jij om jouw leven een stuk makkelijker te maken?

Afbeelding van Ylanite Koppens via Pixabay

6 gedachten over “5 Kleine dingen met een groots effect”

 1. Goedemorgen Rosita 🙂

  De tips die je hier noemt zijn eigenlijk heel logisch, maar zo goed om jezelf / ons er zo weer even aan te herinneren! De kleine handeling van je bed opmaken vind ik mooi omschreven, de gedachte erbij bedoel ik dan.
  En groente van tevoren snijden ga ik ook overnemen! Het is inderdaad net zo makkelijk als je toch al bezig bent en scheelt je de volgende keer in het eten maken.

  Elke avond leg ik alvast de spullen voor mijn dagopening klaar en als ik naar m’n vrijwilligerswerk ga, maak ik mijn brood voor de lunch alvast en leg het in de koelkast. Hetzelfde met m’n ontbijt.

  Ik begin elke ochtend met een korte routine van meditatie en (Bijbel) lezen. Dat helpt me om de dag (positief) te beginnen.

  Groetjes,
  Petra

  Beantwoorden
  • Het zijn inderdaad tips die heel logisch lijken, maar vergeten kunnen worden tijdens alle drukte. Wat heerlijk om je dag zo rustig te kunnen beginnen met de Bijbel. Ik mediteer ’s morgens met Headspace.

   Beantwoorden

Plaats een reactie