Lego poppetjes van Yoast

Naar de open dag bij Yoast

Categorieen:Life

Geen reacties

Afgelopen zaterdag ben ik naar de open dag bij Yoast geweest. Yoast is het bedrijf achter de plugin Yoast SEO. Het is bedrijf zit in Wijchen, voor mij dus goed te doen met de trein vanuit Brummen. Toevallig had mijn zoon (11) die dag een studiedag, dus hij ging gezellig mee. Dat kon, want er was voor de kinderen een leuke speurtocht georganiseerd.

Wat is een plugin?

Bijna alle websites draaien op een Content Management Systeem (CMS), een soort besturingssysteem voor je website. Waar je computer draait op Windows of OSX of je telefoon op Android of IOS, draait een website op een CMS. Mijn website draait op WordPress, maar je hebt ook andere CMS systemen. Een plugin is software, die een extra functie toevoegt aan je website, net zoals je bijvoorbeeld een programma als Word op je computer hebt.

Yoast maakt SEO plugins voor verschillende CMS systemen, waaronder WordPress. WordPress draait op ongeveer 30% van alle websites. Yoast SEO is een van de meest gebruikte plugins op WordPress.

Zelf gebruik ik Yoast natuurlijk ook. Ik vind hem onmisbaar. Door de plugin, kan ik goed zien of mijn blog qua SEO goed in elkaar zit.

De plugin Yoast bij het schrijven van dit bericht.
De plugin Yoast bij het schrijven van dit bericht.

SEO?

SEO (Engels: Search Engine Optimization, Nederlands: Zoekmachine optimalisatie) is belangrijk als je een website hebt. Je wil namelijk dat je website hoog in Google te zien is. Ik wil bijvoorbeeld dat wanneer je googlet op “Rosita”, dat mijn blog op de eerste plaats te zien is en niet pas op pagina 10. Als je informatie zoekt op Google kijk je namelijk naar de eerste resultaten, die je te zien krijgt. Om je website hoog in Google te laten “scoren” is het handig om SEO toe te passen. Best een ingewikkeld verhaal, wat ik ook lastig vind om uit te leggen. SEO is ook ingewikkeld en daarom is het maar goed dat Yoast SEO bestaat!

Yoast

Yoast is een Nederlands bedrijf die je helpt om je website beter vindbaar te maken in zoekmachines als Google en Bing. Het is opgericht door Joost de Valk. Inmiddels bestaat de directie uit Joost, Marieke, Omar en Michiel en werken er wereldwijd zo’n 100 mensen, waarvan 80 in Wijchen.

Als je door Wijchen loopt, is Yoast niet te missen. Het bedrijf zit verdeeld over 4 gebouwen in het centrum van het dorp. In het filmpje kun je meer over Yoast zien.

Ik zag vorige week dat Yoast een open dag organiseerde. Omdat ik zelf de plugin gebruik en geïnteresseerd ben in de techniek van WordPress, vond ik het leuk om eens een kijkje te nemen.

Samen met mijn zoon ging ik er naar toe. Terwijl ik met de medewerkers wilde praten, was hij vooral bezig met de speurtocht. Dus ik werd regelmatig meegenomen door mijn zoon, want hij wilde verder met de speurtocht. Toen hij daarmee klaar was, mocht hij spelletjes op zijn tablet spelen, dan kon ik rustig met de medewerkers praten.

Ik vond het erg interessant om eens te zien wat er achter de schermen komt kijken bij het maken van een plugin en het verhaal achter het bedrijf. Het meest interessante vond de gesprekken met de ontwikkelaars en de tekstschrijvers omdat ik daar dingen heb geleerd over het gebruik van code (iets wat ik ook aan het leren ben), bloggen en teksten schrijven.

De naam Yoast is Joost in het Engels. In die taal is Joost moeilijk uit te spreken. Tot iemand zei: “Joost spreek je uit als toast met een Y.” En zo kwam Joost op de naam Yoast.

De presentatie
De presentatie

’s Middags hebben we een presentatie van de directie bijgewoond. Het was een hele leuke interessante dag. Wel vermoeiend achteraf, maar mocht ik weer een keer naar een open dag gaan, dan neem ik mijn fiets mee ;-). Mijn zoon vond de speurtocht erg leuk! Omdat hij het goed had gedaan, kregen we een schuifpuzzel mee.

Lego

Mijn zoon was zoals verwacht, niet heel erg geïnteresseerd in SEO of Yoast, maar net als Joost de Valk zelf is hij gek op Lego. Er stonden dus nogal wat bouwwerken van Lego in de verschillende gebouwen. Mijn zoon kon zijn geluk niet op. Het allermooiste vond hij dat hij van mede-eigenaar Michiel twee Yoast lego poppetjes kreeg. Daar is hij heel erg blij mee. De foto bovenaan deze blog heeft hij gemaakt. De poppetjes hebben inmiddels andere broekjes en kapsels gekregen en rijden in een lego auto.

Het was echt een hele leuke en interessante dag. Bedankt Yoast!

Plaats een reactie