That’s life #6 Met zoveel dingen bezig

Categorieen:Persoonlijk

Geen reacties

Alweer een nieuwe update! Een maand geleden schreef ik de vorige That’s life, maar ik vind het nu wel weer tijd voor een nieuwe update, want ik ben met zoveel dingen bezig. Ik heb vorige maand een gesprek gehad met het UWV, ik heb een afspraak gehad op mijn oude school, de verkiezingen zijn geweest, ik ben achter de schermen bezig met deze website en ik ben bezig geweest voor mijn moeder en mijn zoon. Vandaag is ook mijn vriend jarig. Met veel dingen bezig dus. En tussendoor zat ik met het mooie weer ook nog heerlijk op het terras bij ’t Kromhout in Brummen. (zie de foto)

Het UWV

Alweer vier weken geleden had ik een afspraak bij het UWV (de tijd gaat zo snel!). Het was een soort van oriënterend gesprek om te kijken wat mijn  mogelijkheden zijn wat werk betreft. Ik wil graag werken Maar ik was wel bang wat de gevolgen zullen zijn van mijn Wajong uitkering. Deze wil ik niet kwijt. Gelukkig gebeurt dat niet zomaar. Ik had een fijn gesprek met het UWV. De volgende stap is dan ook in gesprek te gaan met een arbeidsdeskundige, zij weten wat er speelt op de arbeidsmarkt en waar ik mij talenten in kwijt zou kunnen. Ook hebben we het gehad over de optie om voor mezelf te beginnen. Dat is namelijk ook een mogelijkheid. Maar wat dan precies, weet ik niet.

Opleiding

Deze week had ik ook een gesprek op mijn oude school. MWD gaat namelijk op in de opleiding Social Work. Naast een voltijd en deeltijd opleiding, wordt er ook ook gestart met een associate degree Social Work. Een twee jarige opleiding waarbij het niveau tussen MBO en HBO ligt. Omdat ik al zo ver ben gekomen met MWD hoop ik door middel van vrijstellingen in aanmerking te kunnen komen voor een diploma van deze opleiding. Waarschijnlijk zal ik wel nog een aantal dingen erbij moeten doen om een diploma te kunnen halen. Het lastige is dat ik de theorie op het HBO makkelijk aan kan, maar het uitvoeren van wat ik heb geleerd is nogal een probleem. Ik ben meer van de theorie en onderzoek. Achteraf gezien had ik na het behalen van mijn propedeuse eigenlijk beter naar de universiteit gekund. Maar ja dat is achteraf en wie weet ooit.

Mijn gezondheid

Het gaat eindelijk weer beter met mijn gezondheid. Ondanks dat mijn drain gebroken is, heb ik er geen last van. Opereren hoeft dus niet. Dat gebeurt alsnog als de drain niet meer functioneert en ik hier last van krijg. Dat is dus goed nieuws! De dokter hoopt mij niet snel meer te zien. Ik hem eigenlijk ook niet. 😉 Ik heb momenteel ook geen last van hoofdpijn en ik probeer dit te voorkomen door goed te drinken en te slapen. Dit doe ik namelijk vaak te weinig, dat kan ook een oorzaak zijn van de hoofdpijn.

Bezig met de laptop.
Bezig met de laptop.

Bezig met allerlei dingen

De verkiezingen zijn achter de rug. Ik heb besloten dat ik fractievolger wordt. Je woont dan fractievergaderingen bij en praat mee over de dingen die besproken worden. Je bent niet verkozen door de mensen dus je stemt dan ook niet mee in de de gemeenteraad. Dat lijkt me dus erg leuk en interessant.

Daarnaast heb ik samen met mijn vriend de laptop van mijn moeder opnieuw geinstalleerd. Er zat een virus op en dat is nu weg. Het liet me ook nadenken over het feit dat back-ups maken erg belangrijk is. Dit weekend, ga ik dan ook een back-up maken van mijn eigen laptop.

Bij mijn zoon op school hebben ze een vertelkring in de klas Dat houdt in dat elk kind elk week een spreekbeurt houdt. Ze hoeven niet voor de klas te staan, maar zitten dus in een kring. Mijn zoon houdt komende dinsdag voor het eerst zijn spreekbeurt. Heel spannend allemaal! Daar ben ik dus ook druk mee geweest. Eigenlijk ben ik vooral druk om achter hem aan te zitten ;-). Er komt namelijk nogal wat bij kijken. Hij moet een onderwerp bedenken, informatie zoeken, plaatjes en/of voorwerpen erbij gebruiken en het verhaal ook nog vertellen. Mijn zoon houdt het over gebouwen, kunstwerken en beelden over de hele wereld, waarbij hij vertelt over 6 bekende bouwwerken.

Verder ben ik achter de schermen druk bezig met een aantal aanpassingen aan deze website, aangezien er binnenkort een nieuwe privacywet in werking gaat. Ook mijn blog moet aan deze wet voldoen. Maar daar schrijf ik nog een aparte blog over, als het eenmaal zover is.

Wat houdt jou zoal bezig?

Plaats een reactie