Waarom ik regelmatig overdag ga slapen.

Door mijn cerebrale parese heb ik minder energie. Daardoor kan ik niet te veel doen op een dag en is het belangrijk om een goede planning te maken, waarover ik mijn beperkte energie moet verdelen. De ene periode heb ik meer energie dan de andere. Als ik weinig energie heb moet ik overdag regelmatig even slapen.

De laatste tijd merk ik weer dat ik veel minder energie heb. Dat begon zo’n beetje vlak na de hittegolf, toen het weer koeler begon te worden. Tijdens temperatuurwisselingen lijk meer last te hebben van mijn lichaam en ben ik sneller moe. Hoe dat komt weet ik niet precies. Dit is zo’n periode waarin ik bijna elke dag overdag even ga slapen. Ik hou het gewoon niet een hele dag vol zonder te slapen. Ik merk meestal tussen 14:00 uur en 15:00 uur erg moe word en dat ik

Bloedarmoede

Een paar weken geleden schreef ik al dat ik zo enorm moe was. Toen ging het verder wel prima, maar vandaag voel ik me anders: slapjes en futloos. Ik kreeg een tijdje geleden ijzertabletten omdat ik bloedarmoede had. Toen het tijd was om te stoppen en om bloed te prikken, kon dat niet meer vanwege Corona. Ik heb toen nog een tijdje ijzertabletten geslikt, maar uiteindelijk ben ik daarmee gestopt. Nu moet ik weer bloedprikken, dat kan gelukkig ook weer. Ik ga ook even de huisarts bellen omdat het ook kan zijn dat ik weer bloedarmoede heb.


Nog een oorzaak van de moeheid kan ook zijn dat het nieuwe schooljaar is begonnen. Dat is voor ons allemaal weer wennen en dat kost ook energie. Toch vind ik het erg fijn dat mijn zoon weer lekker naar school kan met in acht neming van alle corona maatregelen natuurlijk.

Waar ga ik het liefst slapen?

Ik slaap overdag op de bank of in mijn bed. Allebei heeft zo zijn voor- en nadelen. In bed rust ik beter uit, maar het is een stuk verleidelijker om nog even te blijven liggen omdat mijn bed zo lekker ligt. Als ik op de bank ga liggen, rust ik voor mijn gevoel minder goed uit, maar het voordeel is wel dat ik sneller op sta en weer verder ga met mijn dag.

In principe kan ik altijd en overal slapen, maar soms ben ik te overprikkeld. Wat helpt is om Headspace te doen, als dat niet lukt dan accepteer ik het en lig ik gewoon in bed of op de bank om toch zoveel mogelijk rust te nemen. Hopelijk gaat het snel weer beter met de moeheid.

Slaap jij regelmatig overdag?

Afbeelding van stokpic via Pixabay

1 gedachte over “Waarom ik regelmatig overdag ga slapen.”

Plaats een reactie

Deze website plaatst cookies om goed te kunnen functioneren. Voor meer informatie en instellingen, lees deΒ  Β Privacyverklaring.

Cookie instellingen

Hieronder kun je kiezen welk soort cookies je op deze website toestaat. Klik op de knop " Bewaar cookie-instellingen" om je keuze toe te passen.

Functionele cookiesRulesbyrosita.nl maakt gebruik van functionele cookies. Deze cookies zijn nodig om deze website goed te laten werken.

Analytische cookiesRulesbyrosita.nl maakt gebruik van analytische cookies om deze website te analyseren en te optimaliseren voor onder andere de bruikbaarheid.

Sociale mediaRulesbyrosita.nl plaatst cookies voor sociale media om u inhoud van derden, zoals YouTube en Facebook, te laten zien. Deze cookies kunnen jouw persoonlijke gegevens volgen.

AdvertentiesRulesbyrosita.nl plaatst advertentiecookies om u advertenties van derden te tonen op basis van uw interesses. Deze cookies kunnen jouw persoonlijke gegevens volgen.

OverigeDeze website plaatst cookies van derden en van andere diensten van derden, die geen analytische, sociale media of advertenties zijn.