Terug Steeds meer lichtpuntjes

Een blog vol lichtpuntjes #6: De rust keert terug

Categorieen:Persoonlijk

2 reacties

Het is weer een tijdje geleden sinds ik een blog vol lichtpuntjes heb geplaatst. Dus tijd voor een nieuwe blog vol lichtpuntjes. Het was de afgelopen tijd erg hectisch, maar nu keert de rust weer een beetje terug.

Wennen aan nieuwe dingen

De afgelopen tijd was het erg wennen voor ons allemaal. Er brak een nieuwe fase aan, want mijn zoon ging naar de middelbare school. Ineens, moest hij zelf fietsen naar school, werd er niet meer gezamenlijk gegeten in de klas en moest hij zelf aan zijn spullen denken. Samen met de school hebben we hier flink aan gewerkt. Toen we opzoek gingen naar een middelbare school voor mijn zoon, vond ik het belangrijk dat het net zo’n fijne school was, als de basisschool. En ik durf nu wel te zeggen dat dat is gelukt.

Niet alleen de school was nieuw, ook kreeg mijn zoon een beugel. Hij heeft een buitenboordbeugel, die hij ’s nachts kan dragen, tenminste 12 uur lang. Ook dat was in het begin erg wennen, maar nu draagt mijn zoon de beugel elke nacht en de hele nacht door.

Hetzelfde geldt voor mijn nachtspalk. Ik moest erg wennen aan het slapen met de spalk, maar ook dat gaat steeds beter. Het lijkt alsof de spalk steeds minder in de weg zit en steeds minder vervelend aanvoelt. Ook ik draag mijn spalk elke nacht, 8 uur lang. Wat mij helpt is dat ik vind dat ik het goede voorbeeld moet geven voor mijn zoon.

Geld

Financieel gaat het steeds beter. Maar ook dat was even lastig. Want ineens moest mijn zoon een nieuwe fiets hebben om toch de afstand naar school te kunnen fietsen, ik had een aantal jaar geleden teveel bij verdiend volgens DUO (met mijn Wajong), dus dat moest ik terugbetalen. En ik moest bijbetalen voor de eigen bijdrage voor de WMO aan het CAK. Dus dat hakte er flink in. Gelukkig hoef ik geen eigen bijdrage meer te betalen aan het CAK en het scheelt dat ik wel het geld had om al deze dingen te betalen. Als er geen gekke dingen meer gebeuren, ga ik in december zelfs mijn spaardoel halen.

Planning

Deze week ben ik begonnen om een weekplanning te maken. Het is vandaag woensdag en tot nu toe gaat het erg goed! Ik heb deze week al best veel dingen kunnen doen en daar ben ik best trots op! Ik denk dat dat komt omdat ik nu alles heb ingepland en heb bepaald hoe lang ik over bijvoorbeeld een blog schrijven wil doen. Deze blog is weer de eerste sinds een tijd, die ik vooruit heb kunnen plannen. Ik heb deze blog overigens in 40 minuten kunnen schrijven. Daarmee keert ook de rust weer wat terug. Ik hoop dat ik dit kan volhouden.

Leuke dingen

Ook terug van weggeweest: Het doen van leuke dingen. Pas nu heb ik daar weer een beetje financiële ruimte voor. We gaan zaterdag naar het Spoorwegmuseum. Mijn zoon vraagt heel vaak wanneer we daar weer eens naartoe gaan. Dit keer gaat mijn vriend ook mee en maken we er een leuke dag van!

Welke leuke dingen heb jij de afgelopen tijd gedaan?

Afbeelding van Gerd Altmann via Pixabay

2 gedachten over “Een blog vol lichtpuntjes #6: De rust keert terug”

 1. Hoi Rosita,
  Mag ik vragen hoe jij je planning maakt?
  Ik heb namelijk te horen gekregen dat ik echt op mijn grenzen moet letten, maar vind dit best lastig aangezien ik ook rekening moet houden met mijn kinderen er naast.
  Hoop dat jij wat tips hebt 😉

  Groetjes Saskia

  Beantwoorden

Plaats een reactie