Terug Steeds meer lichtpuntjes

Een blog vol lichtpuntjes #5 Steeds meer en beter.

Categorieen:Persoonlijk

Geen reacties

Het is al een hele tijd geleden dat ik een blog vol lichtpuntjes schreef. Afgelopen weekend was niet echt mijn weekend, dus dan is het wel goed om weer even te focussen op de mooie dingen (en het mooie weer) die er op dit moment zijn. Maar ik merk dat het steeds meer een beetje beter gaat.

Financiën

Ik beschreef het al in de update over mijn goede voornemens. Het gaat financieel een stuk beter dan vorig jaar. Dit komt omdat sparen heel belangrijk is geworden en ik echt oplet op hoeveel ik uit kan geven.

Steeds meer mijn fiets mee in de trein

Ik ga weer regelmatig naar Zutphen voor gesprekken met een psycholoog, hoofdzakelijk om weer beter mijn emoties onder controle te krijgen. Om daar te komen ga ik met de trein en als ik genoeg tijd heb, neem ik ook mijn driewielfiets mee. Dit scheelt mij energie. Mijn fiets mee kunnen nemen vind ik een van de fijnste dingen.

Headspace

Sinds een paar maanden gebruik ik Headspace om meditatieoefeningen te doen. Hierdoor krijg ik meer rust in mijn hoofd en helpt het me afstand te nemen van zaken die mij dwars zitten. Ook de psycholoog raadt me dit aan om te doen. Het geeft me steeds meer rust en het werkt erg goed voor mij en daarom heb besloten om er een abonnement op te nemen. Ik vind de app erg mooi en prettig in gebruik. Het geeft me ook een positief gevoel op de een of andere manier. Misschien komt dat wel door de leuke illustraties. Ik wil er nog een review over schrijven, maar hoe en wanneer weet ik nog niet precies.

Steeds meer CSS en HTML

Tot een jaar geleden had ik regelmatig technische problemen op mijn blog. En daarbij had ik vaak hulp nodig van anderen omdat ik het zelf niet kon verhelpen. Op een gegeven moment moest ik zelfs tijdens mijn vakantie een groot probleem verhelpen, mijn hele website was onleesbaar. Toen ik thuis kwam heb ik het thema veranderd en nu werkt alles naar behoren. Sindsdien ben ik een keer gehackt, wat ik samen met mijn vriend en mijn hosting snel heb kunnen oplossen. Nu heb ik dit thema alweer bijna een jaar en ik ben er nog steeds erg blij mee.

Ik heb in de tussentijd ook HTML (een taal om een website mee te maken) geleerd en CSS (dit is voor de opmaak van je website). Ik kan daardoor steeds beter zelf kleine aanpassingen doen aan mijn website. Het is anderen vast niet opgevallen, zo klein zijn ze, maar het geeft mij een gevoel van “Zo dat heb ik toch mooi zelf gedaan!” Zo heb ik de knoppen aangepast en de onderschriften van afbeeldingen gecentreerd omdat dat er op mijn mobiel gewoon niet uitzag.

Ik ben ook nog bezig met Javascript (ook om bepaalde functies aan je website toe te voegen) te leren, maar daar moet ik echt meer tijd voor vrij maken. Nu schiet het er vaak bij in.

Betaalde artikelen op mijn blog

Sinds eind vorig jaar heb ik 3 gesponsorde blogs geschreven. Namelijk voor T-mobile, Smienk Trapliften en Ben. Heel erg leuk om mijn eigen geld te verdienen, wel moet ik er rekening mee houden dat ik niet te veel bij verdien naast mijn Wajong uitkering (oude Wajong). Daarnaast vind ik het een leuke uitdaging, want de blog mag van mij niet minder leuk of interessant zijn, dan andere blogs die ik schrijf. En de opdrachtgever moet natuurlijk ook tevreden zijn.

De Realisten Academie

En natuurlijk mag de Realisten Academie niet ontbreken op dit lijstje. Ik had het al eerder genoemd in een lichtpuntjesblog, maar nu zijn we alweer een hele tijd verder. Morgen is het eind event en wat heeft het me veel gebracht. Het is leuk, leerzaam, het geeft voldoening en je bent ook weer weg van huis en onder de mensen. Wat is het een leuke club om bij te horen!

Welke positieve dingen ervaar jij steeds meer in jouw leven?

Afbeelding van Gerd Altmann via Pixabay

Plaats een reactie