De skyline van Rotterdam, met de Erasmusbrug.

Een dagje naar Rotterdam

Categorieen:Persoonlijk

2 reacties

Vandaag ga ik een dag naar Rotterdam. Eerst ga ik lunchen en daarna ga ik nog een paar uur werken. Ik werk altijd vanuit huis, dat vind ik heel fijn. Zo ben ik geen energie en tijd kwijt aan reizen en ik heb thuis een fijne werkplek gemaakt. Maar een keer per maand probeer ik een dag op kantoor te werken.

Naar kantoor?

Ik begon begin 2020 aan een werk-fit traject, dat is een traject, betaald door het UWV. Daarvoor zocht ik een werkervaringsplek (een soort stageplek om werkervaring op te doen.), dat was moeilijk te vinden midden in Coronatijd. Uiteindelijk vond ik een werkervaringsplek bij een bedrijf in Rotterdam. Dat ging zo goed, dat ik er een baan kreeg. Ik bleef thuiswerken en in hoeverre het gaat, probeer ik een dag in de maand naar kantoor te gaan, dat hangt vooral af van de coronaregels. Inmiddels heeft het bedrijf een nieuwe eigenaar en ik dus technisch gezien een nieuwe baan, maar mijn werk blijft ongeveer hetzelfde. Vandaag neem ik afscheid van oude collega’s en ga ik mijn nieuwe collega’s ontmoeten.

Op dagen dat ik naar kantoor ga werk ik niet de volle 5 uur op een dag, de uren die ik te kort kom haal ik later wel weer in. Dat is geen probleem voor mij. Werken op kantoor vind ik ook prettig, Op kantoor heb je weer makkelijker contact met collega’s. Overleggen en een praatje maken gaan dan toch wat makkelijker dan via Slack of Google Meet.

Als ik naar kantoor ga neem ik uiteraard met laptop, muis, koptelefoon en de bijbehorende laders mee. Daarnaast neem ik wat te drinken een meestal ook lunch. Vandaag hoef ik geen lunch mee te nemen. Op de terugweg, zal ik onderweg op het station ergens avondeten eten.

Reizen naar en in Rotterdam

Ik ga met de trein en dan ben ik zo’n 2,5 uur onderweg. Ik ga vanaf station Brummen met de sprinter naar Arnhem Centraal, daar stap ik over op de trein naar Utrecht Centraal. Vervolgens neem ik daar de trein naar Rotterdam Centraal om vervolgens met de tram naar mijn bestemming te gaan.

In Rotterdam krijg ik altijd een beetje hetzelfde gevoel als in Amsterdam, waar ik ben opgegroeid. Alles is in de buurt en makkelijk te bereiken. Dat is hier in Brummen, in het oosten van het land helaas wel anders. Hier is alles veel minder goed bereikbaar en is er veel minder openbaar vervoer, waar ook nog op wordt bezuinigd.

Omdat ik ben opgegroeid in Amsterdam, voel ik me als een vis in het water in een grote stad. Ik vind het heel leuk om allerlei mensen te zien en dat veel diensten daar beter beschikbaar zijn. In Brummen stopt gelukkig wel een trein, ik zou dan ook nergens willen wonen, waar geen trein stopt. En in Brummen is het rustig, dat is dan ook wel erg fijn. Hier heb ik ook de rust om thuis te werken. Maar of ik nu liever thuis of op kantoor werk, geen idee. Allebei vind ik wel prettig.

Werk jij liever thuis op kantoor?

Afbeelding van Sergio Palau via Pixabay

2 gedachten over “Een dagje naar Rotterdam”

  1. Van thuis uit kunnen werken ik natuurlijk voor u een groot voordeel maar het contact met collega’s is natuurlijk ook belangrijk. Leuk dat je dit ook hebt weten in te bouwen in je werkschema. Hopelijk valt je nieuwe collega goed mee en kan je er vlot mee samenwerken.
    Persoonlijk vind ik beide leuk. Thuis wordt je vaak minder gestoord maar het sociale contact op de werkvloer hoort er nu eenmaal bij. Een mix lijkt me het ideaal.

    Beantwoorden

Plaats een reactie