Een nieuw begin

Een nieuw begin na de kerstvakantie

Categorieen:Persoonlijk

2 reacties

Na de kerstvakantie, met de feestdagen, begint het gewone leven weer. Daarnaast was ik ziek. Ik ben nog niet fit, maar het lijkt wel weer wat beter te gaan. Er bleven wat dingen liggen, die nog moesten gebeuren. Op maandag 6 januari was het tijd voor een nieuw begin.

Een nieuw begin

Je kent het vast wel: Door alle drukte tijdens de feestdagen kom je niet toe aan bepaalde taken zoals de was en stofzuigen in mijn geval. Dat moest gewoon gebeuren. De wasmand zat vol en er lag een hele stapel schone was te wachten om opgeruimd te worden. Ook moest even gestofzuigd worden. Natuurlijk had de vaatwasser afgewassen, dus dat kwam er ook nog bij. En mijn vriend heeft me geholpen met het maken van een soort weekplanning. Hier wilde ik ook mee beginnen. Dit wilde ik absoluut niet uitstellen, want dan weet ik van mezelf dat het er dan niet meer van komt. Op de maandag wil ik elke week wat werkzaamheden doen voor de website van de lokale PvdA. Kortom: een hoop te doen.

Weekplanning

Samen met mijn vriend heb ik iets nieuws bedacht voor mijn weekplanning. Elke dag staat in het teken van iets anders. Als het een keer niet uitkomt, kan ik het in het weekend nog inhalen. Of het goed werkt, weet ik niet, maar ik kan het proberen. Zo wil ik op maandag aan de website van de PvdA werken, Op dinsdag, woensdag en donderdag blogs schrijven en op vrijdag mijn cursus Javascript doen.

Een slecht begin van de dag

Maar deze maandag 6 januari begon slecht. Ik had slecht geslapen en ik moest vroeg op omdat mijn zoon weer naar school moest. Ik was niet vooruit te branden en ik kon mezelf nergens toe zetten, dus ik ben maar weer terug naar bed gegaan. Na maar liefst twee uur geslapen te hebben, ben ik opgestaan en kon ik beter beginnen aan mijn dag.

Het was alweer middag, dus ik begon met eten, daarna heb ik een meditatie met Headspace gedaan en heb ik een lijstje gemaakt met alles wat er moest gebeuren die dag. Want niet alleen wilde ik de bovenstaande dingen doen, mijn zoon moest naar zwemles en ik had fractievergadering in het gemeentehuis. Normaal gaat mijn zoon alleen naar de zwemles, maar dit keer moest er ook betaald worden. Veel werk te doen dus. Eigenlijk is het voor mij te veel, maar ik wilde echt even alles weer op orde hebben. Deze drukke dag is het begin om weer in de structuur te komen en is het makkelijker om deze te blijven volgen.

Mijn to do lijstje van maandag 6 januari 2020, het begin van het nieuwe jaar.
Mijn to do lijstje van maandag 6 januari 2020.

15 minuten

Ik besloot voor het legen van de vaatwasser, de was en het stofzuigen steeds een timer te zetten van 15 minuten. Dat ging best goed en zo kreeg ik vrij veel gedaan in een korte tijd. ’s morgens voor ik ging slapen had ik al de wasmachine aangezet voor de eerste was, dus de volgende was laten kon ik al draaien. Terwijl deze draaide, leegde ik binnen 15 minuten de vaatwasser, maakte ik het wasrek leeg en hing ik de eerste was op. Vervolgens heb ik aan de website van de PvdA gewerkt, dit was gelukkig niet heel veel. Daarna ben ik met mijn zoon naar zwemles geweest. Ik ben eerder teruggekomen om de was op te hangen, dit heb ik ook in een kwartiertje gedaan, vervolgens heb ik weer binnen 15 minuten de hele benedenverdieping gestofzuigd. Boven heb ik vandaag (dinsdag) gestofzuigd, dat red ik namelijk niet in 15 minuten.

Wachten tot de wasmachine klaar is: nog 2 "minuten" te gaan.
Wachten tot de wasmachine klaar is: nog 2 “minuten” te gaan.

Avondeten

Gelukkig hoefden we niet te koken, we hadden nog een lekkere maaltijdsoep in de koelkast, die alleen even opgewarmd hoefde te worden. ’s Avonds heb ik nog een derde was in de wasmachine gedaan en deze met startuitstel zo ingesteld, dat hij de volgende ochtend klaar was. Daarna ben ik naar de vergadering geweest en zat mijn drukke dag erop.

Is dit nu handig?

Voor mij persoonlijk is zo’n drukke dag, waarop ik allerlei dingen te doen heb, eigenlijk te druk. Ik heb het gered doordat ik best goed had gepland, een lijstje voor het overzicht had gemaakt en steeds 15 minuten nam voor een aantal taken. Voor mij is het het beste om me gewoon aan mijn routine te houden. Maar soms is het niet anders en gaan andere dingen even voor.

Afbeelding van melinda257 via Pixabay.

2 gedachten over “Een nieuw begin na de kerstvakantie”

 1. Mij helpt het wel om een planning te hebben in de vorm van elke dag in een bepaald teken. ma bv opleiding paardrijden. di ben ik uitgevloerd van heliomare. wo en do ben ik beschikbaar voor werkfit stage dus werk dan aan alles wat met re-integratie te maken heeft. Als er onverwacht dingen anders gaan dan of bezoek haal ik in het weekend in.
  Daarnaast heb ik jou tip overgenomen 3 keer per dag een kwartier opruimen.

  Ik hoop dat je schema jou gaat helpen. Zelf vind ik het nog lastig mij niet teveel laten afleiden door social media en wat ik daar lees.

  Beantwoorden
  • Goed bezig! Meestal ruim ik 1 keer per dag een kwartier op. Dit was echt een inhaalslag. Ik hoop ook dat ik het vol ga houden. Het weekend wil ik inderdaad ook gebruiken om dingen in te halen. Sociale media leidt inderdaad heel veel af haha.

   Beantwoorden

Plaats een reactie