Jaaroverzicht

Mijn jaaroverzicht van 2017 met Instagram foto’s

Categorieen:Persoonlijk

2 reacties

De beste wensen voor 2018!

Ik hoop dat jullie een leuke jaarwisseling hebben gehad. Vandaag wil ik graag nog even terugkijken op het afgelopen jaar. Dus ja alweer een jaaroverzicht en ook alweer een jaar overzicht met foto’s van Instagram. (Ik vond dat namelijk wel een leuk idee, alleen kwam ik tot de ontdekking, dat ik niet de enige was.) Dus bij deze mijn jaaroverzicht.

Afgelopen jaar is er zoveel gebeurd. Ik moet zeggen dat 2017 nou niet echt mijn jaar was onder andere vanwege de impact die mijn revalidatie op mij had en het stoppen met mijn opleiding. Toch zijn er ook leuke dingen gebeurd, zoals in het boek Powervrouwen in beeld en het gesprek in Den Haag.

Januari

In januari, bleef ik een paar dagen bij mijn moeder, ik ben toen ook een dagje naar de stad geweest, wat ik heel fijn vond na een aantal jaar. Ook heb ik er een aantal hele mooie foto’s gemaakt. Waaronder deze:

A'DAM Toren
A’DAM Toren

Februari

De eerste 3 maanden van 2017 stonden in het teken van mijn revalidatie in de Sint Maartenskliniek. Ik kreeg een Neuropsychologisch onderzoek en leerde ik beter om te gaan met mijn  cerebrale parese.

Deze foto is misschien niet de mooiste omdat ik recht in de zon keek, maar wel genomen in februari 2017 voor de Sint Maartenskliniek.

Boos kijken en lekker in de zon 😎 @maartenskliniek

Een bericht gedeeld door Rosita (@rulesbyrosita) op

Maart

In maart stopte ik met mijn opleiding, iets wat voor mij een grote stap is geweest. Ik heb daar heel erg mee gezeten, maar inmiddels heb ik het geaccepteerd en gaat het weer veel beter.

Ik stop ermee…… #linkinbio

Een bericht gedeeld door Rosita (@rulesbyrosita) op

In maart kwam ook het boek Powervrouwen in beeld uit. En ik sta in het boek. Ontzettend gaaf nog steeds, dat ik hiervoor ben gevraagd.

Het boek Powervrouwen in beeld
Het boek Powervrouwen in beeld

April

In April, was ik aanwezig bij het 13e DenkAnders debat in Zwolle. Daar vertelde ik waarom ik was gestopt met mijn opleiding en gaf ik aan, wat er verbeterd kon worden in het onderwijs.

Mei

In mei stond ik in de krant vanwege het boek Powervrouwen in  Beeld. Ik stond in het Brummens Weekblad. Een hele eer.

Brummens Weekblad
Het artikel in het Brummens Weekblad

Juni

In juni maakte Froukje dit mooie logo en kreeg mijn blog een kleine update. Het begin naar meer zelfvertrouwen en mijn eigen ding doen. Ik vind mijn  logo nog steeds prachtig, maar vanaf vandaag heeft het een ander lettertype. Nu vind ik het logo nog beter bij mij en mijn blog passen. Het is weer eens iets anders.

Een nieuw #logo! En wat zoiets met je kan doen. #linkinbio #blog

Een bericht gedeeld door Rosita (@rulesbyrosita) op

Froukje is een van de nieuwe mensen die ik dit jaar heb leren kennen en die een goede vriendin is geworden. Net als een aantal anderen, onder wie de mensen die ik in deze blog heb genoemd. Tijdens mijn revalidatie kwam ik er ook achter wie mijn echte vrienden zijn. Hierdoor heb ik geen contact meer met een aantal mensen, maar gelukkig zijn er dus anderen voor in de plaats gekomen. En ik heb een hoop steun gehad aan lotgenotencontact via de Facebookgroep van de Bosk.

Juli

In juli schreef ik een blog over de 7 dingen die je nog niet wist over cerebrale parese, over de minder bekende en onzichtbare aspecten van CP. Een van mijn meest bijzondere blogs, die heel veel wordt gelezen.

7 Dingen die je nog niet wist over cerebrale parese #linkinbio

Een bericht gedeeld door Rosita (@rulesbyrosita) op

Augustus

Ik nam in augustus voor het eerst mijn fiets mee in de trein, naar Zutphen. Voor mij een bijzonder moment omdat ik dan veel minder energie kwijt ben om mij in een andere plaats te verplaatsen.

Een bijzonder reisje met de trein #toegankelijkheid #treinleven #blog #fiets #trein #linkinbio

Een bericht gedeeld door Rosita (@rulesbyrosita) op

September

September stond in het teken van Steptember! Samen met heel veel andere mensen zamelde ik geld in voor cerebrale parese door 10.000 stappen per dag te zetten. Dit deed ik door te lopen, fietsen en andere activiteiten te doen. Samen met Moniek, Phaedra en Carmen vormde ik een team en haalden we 565 euro op! Ook ontmoette ik Matijn, een heel bijzonder iemand.

Oktober

In oktober besloot ik om over te stappen naar een andere host voor mijn blog. Dit maakte dat ik voor mijn gevoel minder afhankelijk ben van anderen om mijn website te onderhouden. Het verhuizen ging niet helemaal vlekkeloos en mijn blog lag er een middag uit. Ook heb ik mijn website voorzien van een ander thema met hulp van onder andere Falco, Ben en mijn vriend. Weer een grote stap naar mijn eigen pad volgen.

Bron: Evert Kwok

November

In november was ik jarig en kocht ik van mijn verjaardagsgeld Photoshop. Een aankoop waar ik nog steeds erg blij mee ben aangezien ik het bijna elke dag gebruik.

Ik kocht Photoshop voor mijn verjaardag.
Ik kocht Photoshop voor mijn verjaardag.

Ook had ik twee hele interessante gesprekken  in Den Haag. Het waren hele fijne gesprekken waarin ik het gevoel kreeg dat ik werd gehoord. Ook hoop ik hiermee dat ik ook voor anderen heb kunnen op komen die in dezelfde situatie als ik zitten.

December

Op eerste Kerstdag, maakte mijn vriend deze mooie foto voor op Instagram. Ik vind deze foto erg bijzonder omdat het laat zien dat je er met een beperking ook prachtig uit kan zien. In mijn geval met mijn spalk.

Eind december volgde ik nog een vlog workshop bij Matijn. Deze werd gegeven in het instituut voor Beeld en Geluid. Ook zag ik daar Jovanka weer, die ook meedeed aan Steptember. Daarna ben ik nog even het Top 2000 café in geweest en toen ik net weg ging kwam ik Ruud de Wild zelfs nog tegen!

De cijfers en de top 3 meest gelezen blogs:

Dit jaar hebben jullie mijn blog vaak bezocht! Ik heb hele leuke en lieve reacties gehad, mensen op deze manier kunnen helpen.

In 2017 hebben 10.037 mensen mijn blog bezocht en hebben zij 25.157 pagina’s bekeken.

Top 3 meest gelezen berichten:

 1. Het huishouden met Flylady
 2. 7 Dingen die je nog niet wist over Cerebrale Parese
 3. Ik stop met Bloglovin’

Het verbaast me wel een beetje dat het artikel over Flylady bovenaan staat. Ik had de tweede verwacht, maar blijkbaar zijn veel mensen opzoek naar informatie over het doen van het huishouden. Het artikel over Bloglovin’ is veel gelezen door andere bloggers.

Dit was alweer mijn jaaroverzicht met mijn meest bijzondere, diepte en hoogtepunten uit 2017.

Wat was voor jou een bijzonder moment uit 2017?

2 gedachten over “Mijn jaaroverzicht van 2017 met Instagram foto’s”

 1. Wat een jaar! Leuk gedaan met die foto’s die werkelijk prachtig zijn!

  Een prachtig mooie blog in nieuwe lay out. (Het lettertype zou iets groter mogen 😉 )

  ik wens je veel inspiratie en een goede gezondheid voor jou en de jouwen!

  Beantwoorden
  • Dankjewel voor je complimenten! En bedankt voor je feedback. Hierover hoor ik verschillende dingen dus ik ga de lettergrootte knop terugplaatsen. Als je daarop klikt, wordt de tekst vergroot. ☺️

   Ik wens jou ook een goed jaar toe ❤️.

   Beantwoorden

Plaats een reactie