pauze Rosita cerebrale parese #deweekvanRosita 4 jaar

Hoera! Rules by Rosita bestaat 4 jaar!

Categorieen:Over mij

2 reacties

Het ging bijna geruisloos voorbij. Gelukkig dacht ik er nog aan. Mijn blog bestaat nu 4 jaar. Op 8 september 2016 kwam deze simpele en korte blogpost online. Vier dagen eerder had ik besloten dat ik wilde gaan bloggen over mijn leven met mijn handicap, over mijn revalidatie en de zoektocht naar weer een doel in mijn leven. En minimalisme, waar ik toen heel erg mee bezig was.

Wat heeft mijn blog mij gebracht?

Rules by Rosita is begonnen als een hobby. Toen ik ermee begon dacht ik: Dit is het! Dit is mijn nieuwe hobby. Ik vond het heerlijk om al mijn gedachten op te schrijven en er iets moois van te maken om vervolgens te publiceren. Ik kon mezelf veel makkelijker uiten, alle chaos in mijn hoofd op een rijtje zetten en mensen inspireren of helpen. Ook werd ik geïnterviewd door verschillende media, stond ik in een boek. En soms verdien ik er een beetje geld mee. Heel erg leuk allemaal.

Ik ontdekte dat ik goed kan schrijven, het gaat me makkelijk af. Soms is het wel lastig om een onderwerp te bedenken, maar als ik het eenmaal weet, dan schrijf ik het vrij makkelijk en goed op. Omdat ik er zo goed in was, was ik me aan het bedenken of ik tekstschrijver wilde worden. Uiteindelijk vond ik de techniek veel interessanter en besloot ik te leren voor webdeveloper. Dit heb ik ontdekt dankzij mijn blog en momenteel ben ik opzoek naar een werkervaringsplek.

Als ik nu zou beginnen, wat zou ik anders willen doen?

Ik zou denk ik toch beter nadenken over de naam van mijn blog. Het past goed bij mij en bij de onderwerpen op mijn blog. Toch denk ik dat het wel wat unieker kan. Aan de andere kant zou ik niet weten wat de naam zou moeten worden, dus ik laat het maar lekker zo. Veranderen kan altijd nog.

Wat ik het moeilijkste vind aan bloggen is het overzicht bewaren over alles en reageren op alle reacties en mailtjes, die binnen krijg via verschillende kanalen, denk aan de reacties op de blogs zelf Twitter, Facebook en Instagram, maar ook mailtjes, die mensen sturen. Ik probeer wel overal op te reageren, maar het lukt me niet altijd.


Top 10 van de meest gelezen blogposts van de afgelopen 4 jaar.

Volgens Google Analytics hebben 84.061 mensen mijn blog bezocht en 182.495 pagina’s en berichten bekeken. Ik heb in 4 jaar tijd 436 berichten geschreven en er zijn 2.294 reacties geplaatst, inclusief die van mezelf. Dit zijn de 10 meest gelezen blogs van de afgelopen 4 jaar:

Het huishouden met Flylady

Dit is het meest gelezen artikel op mijn blog. Er zijn dus meer mensen die het Flylady systeem erg interessant vinden. Ik heb er vaker over geschreven, maar dit blijft wel het meest gelezen artikel.

Het uitwisbare notitieboek, waarom ik geen fan meer ben

Ik denk dat deze blog veel wordt gelezen omdat steeds meer mensen een duurzame levensstijl willen, herbruikbare notitieboekjes passen erbij en mensen zijn opzoek naar ervaringen.

Over plannen, lijstjes, mijn agenda en 8 tips om beter te plannen

Veel mensen zijn opzoek naar een betere manier om te plannen. Ik ook, daarom schreef ik ook deze blog. Ik zat toen midden in mijn revalidatie, waar ik leerde te plannen.

Oral B vs Philips Sonicare elektrische tandenborstels

Deze blog schreef ik om de twee merken met elkaar te vergelijken. Zelf kon ik dat online ook niet echt vinden, dus schreef ik over mijn eigen ervaring met beide tandenborstels en maakte ik een vergelijking.

7 Dingen die je nog niet wist over Cerebrale Parese

CP staat bekend als een houdings- en bewegingsstoornis, terwijl er nog veel meer aspecten die minder bekend zijn. Ik schreef er deze blog over.

Hoe het boek Think and grow rich mij inspireert

Dit boek is echt prachtig. Het is geschreven in de jaren ’30, maar nog altijd actueel. Er wordt beschreven hoe bekende personen als Henry Ford, Thomas Edison en Alexander Bell zo succesvol zijn geworden. Erg leerzaam, het boek is een van de weinige fysieke boeken die ik nog in de kast heb.

Cerebrale Parese

De blog die ik over mijn handicap schreef is een uitleg over wat CP is en wat voor vorm ik heb.

Boekreview: Werkboek voor een structuurjunkie in spé #1

Veel mensen zijn bezig met hoe ze beter kunnen plannen. Een handige manier om het te leren is het Structuurjunkie Werkboek van Cynthia Schultz. Ik schreef er een aantal blogs over waarbij de eerste het meest wordt gelezen. Inmiddels zijn er ook Structuurjunkieplanners en andere Structuurjunkieproducten te koop.

Review: Beheer de telefoon van je kind met Family Link.

Deze review schreef ik omdat ik het erg fijn vind om de telefoon van mijn zoon te beheren met Family Link. Je kunt zien waar je kind is, hoeveel schermtijd hij of zij heeft en je moet toestemming geven voor er een app wordt gedownload op zijn of haar telefoon. Zo zijn er nog meer handige functies.

Review: Magimix CS5200XL Premium

Ik schreef een enorm uitgebreide review over mijn Magimix Foodprocessor. Ik heb hem nu inmiddels alweer 6 jaar, maar ik ben er nog altijd erg blij mee. Het geeft veel voldoening om zelf mijn voedsel te kunnen snijden met de keukenmachine, vooral omdat ik anders niet zelf kan. Dit artikel was mijn eerste artikel met meer dan 1000 woorden. Het is een enorm veelzijdig apparaat, daar hoort dan ook een uitgebreide review bij.

4 jaar Rules by Rosita

De laatste tijd ben ik veel bezig met leren coderen, hierdoor ligt de focus minder bij mijn blog. Na 4 jaar vind ik nog steeds enorm fijn om 2 keer in de week een blog te schrijven over wat me op dat moment bezig houdt. Tijdens de lockdown vond ik het nog wel eens moeilijk om te schrijven omdat ik niks meemaakte, ik thuis zat, net als iedereen en vooral bezig was met leren. Nu gaat het weer steeds beter. Ik vind het nog steeds enorm geweldig dat zoveel mensen mijn blog lezen en dat het nog steeds groeit. Geweldig! Bedankt allemaal!

Op naar de volgende 4 jaar!

Wat vind jij het leukste om te lezen op deze blog? Wat is je bijgebleven?

2 gedachten over “Hoera! Rules by Rosita bestaat 4 jaar!”

Plaats een reactie