Rosita in het groen vanwege wereld cerebrale parese dag voordelen beperking binnen executieve functies

Als je bij mij naar binnen zou kijken, dan zou je zien dat…

Categorieen:Persoonlijk

4 reacties

Ik kwam laatst zo’n leuke blog tegen op Vaker vrolijk. Romy had het idee van Ik vrouw van jou. Het was heel leuk om dat te lezen, dus ik wilde hier graag een blog over schrijven. De titel zegt het al: Wat zou je zien als je bij mij door het raam naar binnen zou kijken? Ik vertel vandaag dus, welke dingen jij zou zien als je bij mij een hele tijd naar binnen zou kijken.

Als je bij mij naar binnen zou kijken, dan zou je zien dat…

 1. Dat het erg licht is in huis. We houden van licht en rust in huis en daarom hebben we vrij weinig felle kleuren in huis en veel wit.
 2. Het ook altijd opgeruimd is in huis. Opruimen is in de loop der jaren erg belangrijk geworden voor me. Daardoor heb meer overzicht en rust in mijn hoofd.
 3. ik geen zwaar schoonmaakwerk kan. Maar stofzuigen kan ik wel, dus dat zie je me dan ook regelmatig doen.
 4. Mijn vriend en ik allebei vanuit huis werken vanwege corona. Mijn vriend heeft boven zijn werkkamer en ik zit beneden in de woonkamer achter mijn bureau. Zo hebben we ook geen last van elkaar.
 5. We dus ook elke dag samen lunchen, nou ja meestal.
 6. We sinds kort een nieuwe TV hebben. TV kijken doen we graag, helemaal sinds Corona.
 7. Ik regelmatig mijn zoon achter zijn broek aan moet zitten. We proberen hem wel zelfstandiger te krijgen. Maar dat wil nog niet zo lukken. Dus binnenkort gaan we weer naar Autimaat.
 8. Mijn zoon en mijn vriend nogal gek zijn op auto’s. Dus daar wordt dan ook best veel over gepraat. De Formule 1 is hier dus ook vaste prik.
 9. Ze allebei veel melk drinken, dus er gaat hier wekelijks veel melk doorheen.
 10. Ik van mezelf Netflix moet kijken als ik klaar ben met weken, gewoon omdat ik dan van mezelf rustig aan moet doen.
 11. Regelmaat en routine erg belangrijk zijn hier in huis.
 12.  Ik op sommige dagen gewoon niet buiten kom? Dan ben ik zo druk of juist erg moe, dat ik er niet aan toe kom. Ik ben dus best veel binnen.
 13. De ommetje app ongebruikt op mijn telefoon staat, zie reden 12.
 14. Ik zo op kan gaan in bloggen, werken etc, dat ik vergeet te drinken.
 15. Ik veel tijd doorbreng achter mijn bureau. Dan ben ik namelijk bezig met werken of bloggen of ik ben aan het leren of ik heb een videobel afspraak.
 16. Mijn Sims enorm worden verwaarloosd. Ik heb al heel lang geen Sims meer gespeeld. Dat zou ik graag willen meer doen.
 17. Mijn fleece deken een van mijn favoriete accessoires is in huis. Ik heb het snel koud en zit graag onder mijn deken.
 18. Mijn zoon een hekel heeft aan fietsen. Hij vindt het maar niks dat hij een flinke afstand naar school moet fietsen. Maar hij doet het wel, dat vind ik heel goed van hem.
 19. Als ik iets voor elkaar wil krijgen, net zo lang ga prutsen tot het me lukt. Zo heb ik alle kabels bij mijn bureau netjes weggewerkt. Nu nog die bij de tv.
 20. Wanneer ik eerder dan mijn vriend op sta, ik altijd, tenminste, dat probeer ik, alvast de waterkoker aanzet en alles klaar zet voor de thee.
 21. De tuin een rommeltje is. We hebben absoluut geen groene vingers. De kamerplanten verzorg ik met behulp van een app, anders vergeet ik dat gewoon. Arme planten…. Dat is ook de reden dat we geen huisdieren hebben.
 22. Ik weiger om overal kleren vandaan te halen en alleen de kleren was, die in de wasmand zitten, waardoor een zekere 14-jarige wel eens zonder schone kleren zit. Gelukkig voor hem, komt dat niet heel vaak voor.
 23. Onze trapkast net de Bermudadriehoek is. Er verdwijnt van alles in die kast.
 24. Ik de vaatwasser altijd te vol probeer te proppen, vaak tegen beter weten in, waardoor mijn vriend dan alsnog een of 2 pannen gaat afwassen.
 25. Mijn schoonmoeder en mijn eigen moeder ons vaak helpen met allerlei dingen in huis.
 26. Als je bij mij koffie krijgt, de kans aanwezig is, dat ik vergeet de koffiepad te verwisselen en je dus, vieze koffie hebt of dat ik op een verkeerd knopje druk, waardoor de koffie mislukt. Maar daarna zet ik altijd een nieuw kopje koffie.

Wat zou iemand zien als hij of zij 24/7 bij jou door het raam naar binnen kon kijken?

 

4 gedachten over “Als je bij mij naar binnen zou kijken, dan zou je zien dat…”

 1. Leuk zo’n inzichtje. Ik denk dat ik het idee ook ga overnemen. Ik las het ook bij Romy.
  Jammer dat je geen groene vingers hebt. Ik ben zelf altijd met groen bezig. Heb sinds een paar jaar een moestuinbak. Sta steeds weer versteld van de natuur. Ik schilder het ook graag. Maar ik begrijp heel goed dat het moeilijk te combineren is met huishouden, opvoeden en werk en dan ben je zelf daar ook nog. Tv kijken en netflixen zijn mooie methoden om rust te brengen.

  Beantwoorden
  • Wat leuk dat je dat je schildert. Ja ik vergeet ze water te geven. Voor mij helpt het om reminders in te stellen. Daarom gebruik ik ook een app, die mij laat wat wanneer ik een plant water moet geven en hoeveel.

   Beantwoorden

Plaats een reactie